A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

C. Plinii Caecilii secundi epistolae et Panegyricus

Plinius levelei és Panegiricus

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: EX Typographia Societatis
Kiadás helye: Zweibrücken
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 338 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  Latin 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A bevezetővel és jegyzetekkel ellátta: Christoph Cellarius. A címközlés ellenére a kötet csak a bevezetőt és az első VII Pliniusi levelet tartalmazza.

Fülszöveg

Idősebb Plinius, más néven Caius Plinius Secundus (Maior), római író, polihisztor, ókori enciklopédista leveleinek gyűjteményét tartja kezében az olvasó. A könyv a levelek latin szövegét hozza a lábjegyzetekben Ignaz Seibt német nyelvű kommentárjaival.

Részlet a könyvből:
Gyakran buzdítottál, hogy azokat a leveleimet, melyeket valamivel gondosabban (kissé nagyobb gonddal) írtam, gyűjtsem össze és bocsássam közzé. Összegyűjtöttem, nem tartván meg az időbeli sorrendet, (mert hát nem történelmet írtam), hanem amint egyik is, másik is (éppen) a kezembe került. Hátra van, hogy sem te ne bánd meg a tanácsodat, sem én a szófogadásomat. Mert így megtörténik, hogy felkutatom azokat, amelyek még elhagyatva hevernek és nem vonom el a nyilvánosság elől, ha egyes leveleket még hozzájuk adhatok. Isten veled.

Tartalom

Plinius, levelek, Plinius Secundus
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
C. Plinii Caecilii secundi epistolae et Panegyricus C. Plinii Caecilii secundi epistolae et Panegyricus C. Plinii Caecilii secundi epistolae et Panegyricus C. Plinii Caecilii secundi epistolae et Panegyricus C. Plinii Caecilii secundi epistolae et Panegyricus

A lapélek és a lapok kissé foltosak. A lapéleken ceruzás jelölések, a címlapon tulajdonosi pecsétnyom található.

Állapot:
30.000 ,-Ft
150 pont kapható
Kosárba