1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tündérujjak 1929. (nem teljes évfolyam)

Magyar Kézimunka Ujság - V. évfolyam 3-11. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Korvin Testvérek-Spitzert Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 216 oldal
Sorozatcím: Tündérujjak
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam, hiányzik az 1., a 2. és a 12. szám. A Korvin Testvérek grafikai Intézetének nyomása. Fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Mellékívekkel. További szerzők a kötetben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

A tündérujjak hivatása

Nemcsak a hazát védő és a jobb magyar jövőt majdan kiépítő izmos, erős férfikarra várnak ma nagy feladatok, hanem a magyar asszonyok és leányok... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

A tündérujjak hivatása

Nemcsak a hazát védő és a jobb magyar jövőt majdan kiépítő izmos, erős férfikarra várnak ma nagy feladatok, hanem a magyar asszonyok és leányok finom kezére is, a szorgos és ügyes, az alkotó tündérujjakra.
Ma már nemcsak a szakmabeliek, de az egész művelt magyar közönség tudatában van annak, hogy nemcsak költők, irók és képzőművészek alkotásaiban nyilvánul meg a nemzeti géniusz, hanem annak éltető ereje átjárja egy nemzet munkásságának minden területét. Ilyen értékes terület az iparművészet, amelynek jelentőségét az utóbbi évtizedekben minden országban és igy nálunk is fölismerték. Ma már naivnak tűnne az a régi felfogás, amely egyszerű időtöltésnek tekintette az asszonyok és leányok kézimunkáját. Az iparművészet, amelynek virágai egyaránt ütköztek ki a régi magyar uriházak világában és a szépet mindig szerető magyar nép körében: napjainkban nemzetgazdasági jelentőségűvé nőtte ki magát. Az ami régente egy-egy magyar vidék néprajzi érdekességének tűnt csak. a sárközi, kalotaszegi, mezőkövesdi varrottasok világa: ma éltető forrásokat jelentenek a nemzeti textilművészet szempontjából. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv