1.034.202

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány)

Id. Szabó István szobrászművész, Kossuth-díjas Érdemes-művész gyűjteményes kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában - Budapest 1978. június 15-július 30.

Szerkesztő
Fotózta
Kapcsolódó személy
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 15 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Id. Szabó István szobrászművész által dedikált példány. Kiállítási katalógus fekete-fehér fényképekkel illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Idősebb Szabó István hetvenöt éves.
A faplasztikát a nemes anyagban megjelenő szobrászat körébe szokták sorolni, hiszen a négyezerötszáz éves "Falusi bíró" óta a gótikus szárnyasoltárokon át mind... Tovább

Előszó

Idősebb Szabó István hetvenöt éves.
A faplasztikát a nemes anyagban megjelenő szobrászat körébe szokták sorolni, hiszen a négyezerötszáz éves "Falusi bíró" óta a gótikus szárnyasoltárokon át mind a mai napig sok-sok jelentős mű készült ezzel a technikával. A márvány, bronz, elefántcsont mellett a fát mégis inkább a népművészek, a szerényebb mecénásoknak dolgozó mesterek alkalmazták elképzeléseik valóra váltására. Bizonyosnak látszik, hogy az ilyetén ó-egyiptomi, vagy középkori emlékek is többnyire népi forrásokból merítettek. Tudvalevő, hogy az irigyelt keménységű, örökéletű trópusi ősfa, a cédrus, az eucalyptus, puszpáng, sárkánypálma, baobab a természeti népek fényűzése, ősi hiedelmek bálványainak, fekete Afrika, a Távol-kelet, a messzi Óceánia törzsi isteneinek az anyaga. A faszobor valahogyan mindig is a legközvetlenebb mondanivaló tolmácsa volt, mert készítője többnyire egy szinten állt azzal, aki igényelte, befogadta, élete velejárójának tekintette. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány) Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány) Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány) Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány) Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány) Id. Szabó István gyűjteményes kiállítása (dedikált példány)

A tűzés kissé sérült.

A címlapon id. Szabó István szobrászművész dedikációja látható.

Állapot:
6.480 ,-Ft
32 pont kapható
Kosárba
konyv