| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 171 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszervizsgálati Közlemények |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| 1. füzet | |
| Pongrácz Kálmán: Előszó | 1 |
| Lindner Elek: Olvasóinkhoz | 2 |
| Eredeti dolgozatok: | |
| Hazslinszky B.: A méz pollenanalitikai vizsgálatának és a pollenspektrumok kiértékelésének kérdéséhez | 3 |
| Marikovszky Z.: Le-aszám - peroxid-szám: Száhlender-szám | 19 |
| Kottász J.: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással | 24 |
| Műszaki fejlesztés-beszámolók: | |
| Lindner K.: Élelmiszereink vitaminmeghatározásának mai helyzete | 27 |
| Gyakorlati közlemények: | |
| Új laborítóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében | 35 |
| Könyv- és lapszemle | 41 |
| 2. füzet | |
| Eredeti dolgozatok: | |
| Sz. Dénes A. és Sz. Pintér M.: Adatok teák ásványanyagtartalmához különös tekintettel a nehézfémekre | 45 |
| Lindner E.: Számlálóléc, mint a tejvizsgálatok segédeszköze | 49 |
| Gieleszky V. és Sz. Pintér M.: Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarografiás meghatározása | 56 |
| Bachler I.: Eljárás száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav tartalmának meghatározására | 61 |
| Angyal Gy. és Fánczy I.: Csipkebogyótea C-vitamin tartalmának vizsgálata | 67 |
| Műszaki fejlesztés - beszámolók: | |
| Jaschik S.: Az élelmiszerszínezékek kérdésének mai állása | 72 |
| Lindner E.: Üzemellenőrzési tapasztalatok | 76 |
| Gyakorlati közlemények: | |
| Kottász J.: Nedvesség-(szárazanyag)-tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal | 81 |
| Gál I.: A papírkromatográfia és jelentősége az élelmiszervizsgálatoknál | 86 |
| Könyv- és lapszemle | 60 |
| 3-4. füzet | |
| Eredeti dolgozatok - beszámolók: | |
| Jaschik S.: Az élelmiszeranalitika új útjai | 91 |
| Lindner K.: Előzetes szinkompenzáció alkalmazása színes oldatok titrálásánál | 100 |
| Kottász J.: Új fagylaltvizsgálati módszerek és készülékek (IV. rész) | 104 |
| Polonyi P.: Az aerob bacillus-spórák csírázóképességének vizsgálata élelmezésegészségügyi szempontból | 114 |
| Rajky A.-né és Zukál E.: Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata | 122 |
| Cieleszky V.: Élelmiszereink fontosabb ásványi anyagai, meghatározásuk és biológiai jelentőségük | 131 |
| Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények | |
| Rajky A.: A minőségellenőrzés fejlődése és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek szerepe az élelmiszeriparban | 151 |
| Marikovszky Z.: Új laborítóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében (II. rész) | 156 |
| Wanka F.: A denaturált szeszről | 163 |
| Révay Z.: Hibaforrások szesz-víz elegyek vizsgálatánál | 166 |
| Könyv- és lapszemle | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.