A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Matematika IV.

Készüljünk az érettségire!/IV. osztály

Szerkesztő

Kiadó: Országos Oktatástechnikai Központ
Kiadás helye: Veszprém
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 104 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákat tartalmaz. Tankönyvi száma: 880099.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az érettségire készülés mindenki életében komoly erőfeszítést jelent. Számos olyan kiadvány jelenik meg évről - évre, amely segítséget nyújt a felkészüléshez. A matematika érettségire való... Tovább

Előszó

Az érettségire készülés mindenki életében komoly erőfeszítést jelent. Számos olyan kiadvány jelenik meg évről - évre, amely segítséget nyújt a felkészüléshez. A matematika érettségire való felkészüléshez komoly segítséget jelenthet az összefoglaló feladatgyűjtemény matematikából című könyv. A kötet feldolgozásával elsősorban a feladatmegoldási készség és rutin fejleszthető.
A gimnáziumi matematika tananyagát felölelő elméleti ismereteket a kötet első fejezetében lévő kérdések kérik számon. Ehhez kívánunk mi most segítséget nyújtani ugy, hogy az "Összefoglaló feladatgyűjtemény..." kérdéseihez tartozó legfontosabb tételek megfogalmazását, bizonyítását és fogalmak pontos meghatározását témakörönként csoportosítva adjuk közre. (Az egyes témák után zárójelben található számok az "Összefoglaló feladatgyűjtemény"-ben szereplő, ide tartozó kérdések számát jelzik.)
A kérdéseket a gimnáziumi matematika törzsanyag alapján válogattuk ki. A Kombinatorika, gráfok és a Térfogatszámítás című részek a törzsanyagnál valamivel bővebb anyagot ölelnek föl. Az érettségi feladatsor utolsó előtti feladata rendszerint közvetett módon kéri számon a definíciók ismeretét. Erre mutatunk néhány példát. A Definíciók közvetett számonkérésére szolgáló feladatok című részben a feladatok az összefoglaló feladatgyűjtemény-ből valók.
Bár kötetünk eredetileg azoknak a tanulóknak késült, akik az OOK középiskolai Matematikatanítási kísérlete szerint tanulnak, mégis jószívvel ajánljuk minden érettségire készülő diáknak. Vissza

Tartalom

Számelmélet4
Valós számok6
Algebra I. A hatványozás és inverz műveletei8
II. Egyenletek14
Halmazok, matematikai logika16
Kombinatorika, gráfok21
Függvények, sorozatok25
Sík- és térgeometriai alapfogalmak35
Néhány ponthalmaz39
A háromszögekre vonatkozó tételek43
Négyszögek, négyszögekre vonatkozó tételek48
Sokszögek és kör52
Geometriai transzformációk, hasonló alakzatok54
Vektorok61
Trigonometria65
Koordinátageometria71
Térfogatszámítás77
A definíciók közvetett számonkérésére szolgáló feladatok88
Írásbeli érettségi feladatok 1980-1987103
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv