A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A pokolba tartó vonat

Tudományos-fantasztikus novellák

Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

A válogatás zömmel a híres angol sci-fi sorozat, a Penguin 3 kötetéből készült. 14 tudományos-fantasztikus novellát tartalmaz. Témájuk ötletes, fordulatos, sokszor izgalmas és nemegyszer meghökkentő. Tartalmuk változatos. Szerepelnek benne a szokásos sci-fi témák, pl. robotok, idegen élőlények, számító és gondolkodó gépek, amelyek azonban maguk is sokszor csak kiindulópontul szolgálnak a cselekmény további részéhez. Emellett megtalálhatók a kötetben a biológiai, csillagászati és kategóriában nem is sorolható tárgyú novellák is. A cselekmények időpontjai is változatosak, az események a jelentől a távoli jövőig a legkülönbözőbb időpontokban játszódnak le.
A novellák stílusa gördülékeny, mindenki számára érthető, a szerzők, akik közül néhányat már megismerhettek olvasóink, nem merülnek bele a tudományos leírások részletes magyarázatába. Így a kötet élvezetes, kellemes és szórakoztató olvasmányt nyújt a sci-fi műfaj minden kedvelőjének.

Tartalom

Isaac Asimov: A tréfamester5
Harry Harrison: Bűnbeesés25
Gordon R. Dickson: Az a bizonyos homokszem45
Eric Frank Russel: Az egyetlen megoldás59
Poul Anderson: A leghosszabb utazás63
Walter M. Miller: Ki hall engem?107
Robert Blech: A pokolba tartó vonat129
Walter M. Miller: Én alkottalak147
Eric Frank Russel: Halandzsa161
Frederich Pohl: Alagút a világ alatt179
Alan E. Nourse: A hamisítvány219
Isaac Asimov: Alkony245
Robert Sheckly: Világok Boltja283
A. E. van Vogt: Beteljesülés293
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem