1.034.221

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vándormadár

Szinmű három felvonásban

Szerző

Kiadó: Vass József könyvkereskedése
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: Fővárosi szinházak műsora
Kötetszám: 62-63
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kolozsvári Nemzeti Szinház pályázatán a Bölöny-féle díjat nyerte. Nyomatott Markovits és Garai-nál, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

ELSŐ FELVONÁS.
(Várkonyi Vincze házában. -Díszes nagy terem.- Balra elől Wertheim-féle pénzszekrény, a tetején nagyobb fajta fénykép, mely Várkonyit ábrázolja. - Utána... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

ELSŐ FELVONÁS.
(Várkonyi Vincze házában. -Díszes nagy terem.- Balra elől Wertheim-féle pénzszekrény, a tetején nagyobb fajta fénykép, mely Várkonyit ábrázolja. - Utána ajtó, mely a fogorvosi műterembe vezet. Elől középütt iróasztal, előtte szék. A terem közepén asztal, két kisebb kerevettel és két zsölyével; hátul a sarokban más asztal, két székkel. Jobbra elől ablak az utczára, közel az ablakhoz gépre járó nagy operáló szék, mellette kis állvány, rajta eszközök, vizes üvegkorsó poharakkal. - Az ablakon túl kandalló, fölötte tükör. A fenékszínen két ajtó. A baloldali váróterembe vezet (főbejárat); a jobboldali a szalonba és lakószobába. - Telefon-készülék. Értékes szőnyeg, függönyök. Modern berendezés. Az előtérben a jobboldalt álló zsölyén nagyobb fajta karton áll. Rajta szép ifjú női alak, rikitón színezve. A karton egy hirdető tábla próbaképe. Rajta feltűnő irással:
„Várkonyi-féle Zománcz-fogpor"
ELSŐ JELENET.
Pál, Miska és Jóska, aztán Katicza.
Pál (mintegy 48 éves, feszes magatartású, libertás szolga. Haja középütt elválasztva, álla kiborotvált, bajusza nincs, de tekintélyes oldalszakált visel. Az íróasztalnál áll és újságot olvas, egyes dolgokat vörös plajbászszal megjelölve).
Jóska (élénk 14 éves fiú; portörlővel a kezében, fölveszi az előtérben álló zsölyéröl a kartont). Nini! Hisz ez a mi Katicza kisasszonyunk!
Miska (vigyorgó 15 éves fiú. - Odasiet). Csakugyan, a Katicza nagysága! És milyen fényesek, a fogai. Pál (meglátva a belépő Katiczát a fiúk felé). Csitt! Vissza

Prém József

Prém József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Prém József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv