A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Gasztronómia

Ismertető a cukrászati félkésztermékekről és adalékanyagokról

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: HungarHotels Vendéglátó és Szálloda Üzemeltetési Osztály
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kiadványunkkal egyrészt szeretnénk elősegíteni és megkönnyíteni mindazok munkáját, akik azon fáradoznak, hogy korszerűbben termékenyebben végezzék feladatukat, másrészt ugy érezzük még nem jutottak... Tovább

Előszó

Kiadványunkkal egyrészt szeretnénk elősegíteni és megkönnyíteni mindazok munkáját, akik azon fáradoznak, hogy korszerűbben termékenyebben végezzék feladatukat, másrészt ugy érezzük még nem jutottak el mindenkihez azok az uj technológiai módszerek,, melyek az uj adalékanyagok használatával - energia, munkaerő , stb. megtakarítás révén - hatékonyabb termeléssel is járnak.
Hazai anyagaink között a Magyar Édesipar olyan félkész termékekkel áll a cukrászatok rendelkezésére,melyek az ízesítést, színezést, díszítést, együttesen pedig a választékot képesek növelni.
A külföldi adalékanyagok használatáról ki-ki maga dönti el melyikkel előnyösebb dolgoznia Ezeknél is közöljük az alaprecepteket, melyeknél tetszés szerint dönthetnek a felhasználók. Javasoljuk, hogy kísérletezzenek velük a megadott recepturákon belül is, figyeljék az adalékanyagok viselkedését, s próbálkozásaikat sikerélmény fogja követni.
Szakmai könyvpótló Ismertetőnkben közöljük a cukrászati félkész termékek és sütemények neveinek - hivatalos meghatározását - terminológiáját is szíves felhasználásra.
Budapest, 1982. junius
Vendéglátó Osztály Vissza

Tartalom

A magyar Édesipar Gyártmányai
Mandula marcipán 5
Percipán 5
Szójapán 5
Diópán
Szines cukornonparell 7
Grillás őrlemény 6
Tortabevonó nugát 8
Ipari fondan 7
Félédes csokoládé massza
Torta krémek
A VOSZK által forgalmazott stabilizáló anyagok. 19
A LÉ-TOJÁS-róL 20
A Jugoszláv importból érkező adalékanyagok : 21
Carló emulzió 23
Pal krém 25
Super Pal krém 26
Farin 27
Mella krém 29
Nyugati importból érkező adalékanyagok: 33
A Super Jilk paszta 35
A Bianka krém 38
A Becofix és Flaum por 41-43
A Brandteig mix 46
A Kaltbinder por 47
A VX száraz 48
Az Ultra eisbinder por 49
A TK-12. Grund aroma 50
Cukrászati Terminológia
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv