1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Publius Vergilius Maro eclogái

Szerző
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: Görög és latin remekírók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Latin  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fordította, bevezetéssel és jegyzetekkel ellátta Dr. Vietórisz József. Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ötven évvel ezelőtt jelent meg Vergilius Eclogáinak utolsó teljes magyar fordítása; azóta csupán egyes darabok, mintegy kísérletek, láttak napvilágot.
Első pillanatra azt gondolná az ember, hogy... Tovább

Előszó

Ötven évvel ezelőtt jelent meg Vergilius Eclogáinak utolsó teljes magyar fordítása; azóta csupán egyes darabok, mintegy kísérletek, láttak napvilágot.
Első pillanatra azt gondolná az ember, hogy azért nem vállalkozott senki újabb fordítás kiadására, mert ez az utolsó ma is kielégít minden várakozást. Voltaképen pedig úgy áll a dolog, hogy ez a munka nemcsak a mai kor igényeinek meg nem felelő, de jóval mögötte áll a maga kora irodalmi fejlettségének is.
Vegyük még hozzá, hogy valamennyi fordításhoz ugyancsak nehezen lehet hozzáférnünk, s ha hozzájutunk is, elavúlt régiséget találunk benne: bizonyára be fogjuk látni, hogy az Eclogák újabb átültetése nemcsak időszerű, hanem szükséges is.
Nem számíthatok ugyan arra, hogy akár ez a szükségszerűség, akár a magam jóakarata mentségére legyen munkám fogyatékosságának; erősen hiszem azonban, hogy közelebb hozván korunkhoz a nagy költőt, szellemének megértését könnyebbé, méltánylását biztosabbá teszem. Ez pedig annál inkább kívánatos, mennél távolabb esünk a régi világtól, a mikor íróink nemcsak olvasgatták, hanem utánozták is Vergilius pásztori költeményeit. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Bevezetés:
I. Vergilius Eclogái 7
II. Az Eclogák magyar fordításai 12
Vergilius Eclogái latinul és magyarul:
I. Ecloga " 22
II. " 28
III. " 34
IV. " 42
V. "46
VI. " 52
VII. " 58
VIII. " 64
IX. " 72
X. " 76
Jegyzetek 82

Publius Vergilius Maro

Publius Vergilius Maro műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Publius Vergilius Maro könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv