A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Valóság 1967. január-június (fél évfolyam)

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat havi folyóirata - X. évfolyam 1-6. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tudományos Ismeretterjesztő Társulat
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 768 oldal
Sorozatcím: Valóság
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fél évfolyam. Fekete-fehér fotókkal és illusztrációkkal. Mellékletként tartalomjegyzékkel. További szerzők a kötetben.

Előszó

Tovább

Fülszöveg


Valóságismeret és alkotás
A IX. pártkongresszus a gazdasági, politikai és kulturális élet minden területén számadást készített és programot dolgozott ki az elkövetkező évekre. Milyen tanulsággal és útmutatással szolgál a kongresszus a társadalomtudományok számára ?
Ha csak azt nézzük hogy a kongresszus tanácskozásán az egyes tudományágakra vonatkozóan milyen közvetlen utalások hangzottak el, azt tapasztaljuk, hogy a társadalomtudományokról viszonylag kevesebb szó esett mint a gazdaságpolitikáról, a népgazdaság irányításának új mechanizmusáról, szociális problémákról, a kül- és belpolitika gyakorlati kérdéseiről. Ez az arány és az a mód, ahogy a kongresszus a társadalomtudományok kérdéseivel foglalkozott, azonban már önmagában is fontos tanulsággal szolgál. Arra figyelmeztet, hogy a társadalomtudományok művelése nem lehet öncél, a tudományos kutatások feladatait és fő irányait a szocializmus építésének azok a gyakorlati szükségletei, megoldásra váró problémái határozzák meg,... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Valóság 1967. január-június (fél évfolyam) Valóság 1967. január-június (fél évfolyam) Valóság 1967. január-június (fél évfolyam) Valóság 1967. január-június (fél évfolyam) Valóság 1967. január-június (fél évfolyam) Valóság 1967. január-június (fél évfolyam) Valóság 1967. január-június (fél évfolyam)

Könyvtári könyv volt. A borító enyhén kopott, a kötés megtört.

Állapot: Közepes
1.980 Ft
1.580 ,-Ft 20
8 pont kapható
Kosárba