1.034.670

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rosszcsont fivérek és önző nővérek

Minden a testvérek közötti versengésről

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Agapé
Kiadás helye: Újvidék
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 30 oldal
Sorozatcím: Útmutató Janó Manó
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-458-360-8
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szülők, oktatók, nevelők és minden érdeklődő felnőtt figyelmébe

Ha már ezt a könyvet választottad, biztonsággal kijelenthető, hogy nem csak egy gyermeked van. Esetleg kettő, vagy három, vagy... Tovább

Előszó

Szülők, oktatók, nevelők és minden érdeklődő felnőtt figyelmébe

Ha már ezt a könyvet választottad, biztonsággal kijelenthető, hogy nem csak egy gyermeked van. Esetleg kettő, vagy három, vagy több. Lehet, hogy mind fiúk, vagy mind lányok, esetleg a kettő kombinációja. Talán korban közel állnak egymáshoz, vagy nagy köztük a korkülönbség. Számra, nemre és korra való tekintet nélkül családodban a gyermekek egy igen fontos személyen osztoznak - RAJTAD. Mindannyian tudjuk, néha nagyon nehéz osztozni valamin. Amikor embereken kel, mint például a szülőkön, a dolgok kétségtelenül nagyon csúnyán alakulhatnak. A gyermekek bizonyos fokig mindig versenyezni fognak szeretetedért és figyelmedért. Akár tipegő, akár tini, saját értékét úgy ítéli meg, ahogy megosztod figyelmed közte és testvérei között. Ez kényes egyensúlyozás, nemde? Néha tényleg jobban kedveled az egyik gyermek viselkedését, mint a másikét. De te tudod, hogy ez nem jelenti azt, hogy jobban szereted az egyiket, mint a másikat. Fontos kimutatni szereteted mindkettőjük (mindannyijuk) iránt, különösen kritikus időkben. A testvérek közti versengés nem múló időszak, ez egy életre szól. Időnként csúnyán fest az egész. Fivérek és nővérek borzasztóan gonoszak lehetnek egymáshoz, különösen, ha fiatalabbak. Azonban, ha mindegyik gyermeket biztosítod saját, különleges helyéről a szívedben, arra buzdítod őket, hogy együtt nőjenek fel, és ne külön-külön. Buzdítsd őket, hogy megtalálják egyedi helyüket a családban. Ez oda vezethet, hogy a világban is megtalálják saját helyüket. És mi a világ, ha nem más, mint egy nagy család?
R. W. Alley Vissza

Fülszöveg

A legtöbb családban napirendi téma a testvérek közti versengés, ami csúnyán elfajulhat, ha nem tartjuk kordában a dolgokat. A gyermekek mindig vetélytársaknak tekintik egymást, ha a szülők szeretete és figyelme a tét. Tipegők vagy tinik, jóban és rosszban is, saját értéküket az alapján ítélik meg, ahogy szüleik megosszák köztük figyelmüket. Ez a szívmelengető könyv biztosítsa gyermekeidet afelől, hogy sajátságos helyük van a szívedben, és bátorítsa a testvéreket, hogy együtt nőjenek fel és ne külön-külön. Beszéld meg a gyermekekkel még ma, és segíts nekik meglelni saját különleges helyüket a családban!

Tartalom

Szülők, oktatók, nevelők és minden érdeklődő felnőtt figyelmébe
Testvér? Az meg mi?
Osztozni nehéz
Embereken osztozni az igazán nehéz
Mikor helyénvaló az osztozás?
Hány éves vagy?
A legidősebbnek lenni türelmet igényel
Te vagy a legkisebb
Te vagy a középen
Ki a legjobb?
A különleges testvér
A tehetséges testvér
Nézz önmagadba
Mindig szeretnek

R. W. Alley

R. W. Alley műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: R. W. Alley könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv