A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A Hét Zeneműve 1974/4.

1974. október-december

Szerző

Kiadó: Zeneműkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: A Hét Zeneműve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A hét zeneműve rendhagyó hangversenykalauz, amelyet az azonos című rádióműsorral párhuzamosan kap kézbe az olvasó. A rádióban a magyar zenetudomány jelentős képviselői a zeneirodalom egy-egy kimagasló alkotását mutatják be közérthető előadások keretében.
Sorozatunk célja, hogy a műsorok anyagát nyomtatott formában is hozzáférhetővé tegye az érdeklődő rádióhallgatók és az olvasóközönség számára. A kötetek mindig az adásokat megelőző negyedév végén jelennek meg, az olvasó belőlük figyelemmel követheti a minden hétfőn elhangzó művet, és természetesen kézbe veheti, valahányszor hanglemezen vagy hangversenyen ismét találkozik az egyes művekkel. Kötetünk tartalma: Schoenberg: Pierrot lunaire; Mozart: c-moll mise; Respighi: Róma fenyői; J. Haydn: D-dúr zongoraverseny; Sosztakovics: 1. szimfónia; Bartók: Hegedűverseny; Brahms: G-dúr hegedű-zongoraszonáta op. 78; Ravel: Lúdanyó meséi; Bach: C-dúr csellószvit; Wagner: Trisztán és Izolda - előjáték és Izolda szerelmi halála; Britten:... Tovább

Fülszöveg

A hét zeneműve rendhagyó hangversenykalauz, amelyet az azonos című rádióműsorral párhuzamosan kap kézbe az olvasó. A rádióban a magyar zenetudomány jelentős képviselői a zeneirodalom egy-egy kimagasló alkotását mutatják be közérthető előadások keretében.
Sorozatunk célja, hogy a műsorok anyagát nyomtatott formában is hozzáférhetővé tegye az érdeklődő rádióhallgatók és az olvasóközönség számára. A kötetek mindig az adásokat megelőző negyedév végén jelennek meg, az olvasó belőlük figyelemmel követheti a minden hétfőn elhangzó művet, és természetesen kézbe veheti, valahányszor hanglemezen vagy hangversenyen ismét találkozik az egyes művekkel. Kötetünk tartalma: Schoenberg: Pierrot lunaire; Mozart: c-moll mise; Respighi: Róma fenyői; J. Haydn: D-dúr zongoraverseny; Sosztakovics: 1. szimfónia; Bartók: Hegedűverseny; Brahms: G-dúr hegedű-zongoraszonáta op. 78; Ravel: Lúdanyó meséi; Bach: C-dúr csellószvit; Wagner: Trisztán és Izolda - előjáték és Izolda szerelmi halála; Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára; Beethoven: C-dúr, "Waldstein" szonáta op. 53; Donizetti: Don Pasquale. Vissza

Tartalom

A. Schoenberg: Pierrot lunaire (Kárpáti János)5
W. A. Mozart: c-moll mise (Sólyom György)17
O. REspighi: Róma fenyői (Gerencsér Rita)28
J. Haydn: D-dúr zongoraverseny (Somfai László)39
D. Sosztakovics: 1. szimfónia (Homolya István)49
Bartók: Hegedűverseny (Lampert Vera)56
J. Brahms: G-dúr hegedű-zongoraszonáta op. 78 (Földes Imre)67
M. Ravel: Lúdanyó meséi (Tímár Ágnes)81
J. S. Bach: C-dúr csellószvit (Boronkay Antal)91
R. Wagner: Trisztán és Izolda - előjáték és Izolda szerelmi halála (Tallián Tibor)101
B. Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára (Ferenczi Ilona)112
L. Beethoven: C-dúr, "Waldstein" szonáta op. 53 (Hamburger Klára)118
G. Donizetti: Don Pasquale (Boschán Daisy)131
Diszkográfia142
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv