A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Belvedere I-II.

Regény

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 687 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Második kiadás. Két kötet egy könyvben. Krakauer nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A távirat éjjel érkezett, de Valter Erik csak délelőtt kapta meg, amikor tompa álmából ébredve, meggyújtotta feje felett a villanyt.
A padlóig érő nagy ablakot vastag... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A távirat éjjel érkezett, de Valter Erik csak délelőtt kapta meg, amikor tompa álmából ébredve, meggyújtotta feje felett a villanyt.
A padlóig érő nagy ablakot vastag függöny boritotta, s kívülről nem hatolt be világosság a szállodai szobába. A görbekarú üvegcsillár fellobbanó fehér fényében ott hevert a távirat az ágy mellett a szőnyegen, mintha titokzatos kéz csempészte volna be. Erik szórakozottan és kábultan nézte. Nehéz ébredő volt. Percek kellettek neki, amíg agya megtisztult az álom színes képeitől és ő maga visszatért a valóságba, amit rendszerint unalmasnak és nyomasztónak talált. Ébredés után szívesen feküdt még negyedórahosszat mozdulatlanul, nyitott szemmel az ágyban, s ilyenkor csüggedten tekintett az új nap elé, melyről biztosan tudta, hogy nem tartogat számára semmi meglepetést. Szőke, sovány és magas fiatalember volt. Mostanában mult harmincéves, de jóval idősebbnek látszott. Világoskék szemének közömbös tekintetében fáradtság és korai öregség bujkált. Finom bőrű, bajusztalan arca egészségtelenül sápadt és beesett volt, de arcvonásainak lágysága és szabályossága valami meghatározhatatlan előkelőség jeleit sugározta. Lustán és megfontoltan mozgott, mintha takarékoskodna a mozdulatokkal. Egész lényében volt valami hervadásszagú finomság és elkényeztetettség. Az emberek vagy kibírhatatlannak találták, vagy az első pillanattól fogva rokonszenvükkel ajándékozták meg. A nőkre többnyire kellemesen hatott, de volt az asszonyoknak egy fajtája, mely útálta, vagy félt tőle... Vissza

Fülszöveg

Belvedere: a gyönyörű bécsi kastély, Szavojai Jenő hercegtől a két bécsi döntésig sokszor volt színtere a magyar élet sorsdöntő eseményeinek. A Felvidékért folyó küzdelem a pompás barokk palotában, mesterien rajzolt háttere a regény hősei izgalmasan forró életének, szerelmének.

Tartalom

I. kötet1-312
II. kötet1-375

Rab Gusztáv

Rab Gusztáv műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rab Gusztáv könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II. Belvedere I-II.

A borító kopott, a borító, a lapélek és néhány lap foltos. Pár lap enyhén szakadt. Belülről megerősített példány. A címlapokon tulajdonosi pecsét található.

Állapot:
2.740 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba
konyv