1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kertnézőben Magyarországon

Válogatás inspiráló magánkertjeinkből

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: HILL & Garden Kft.
Kiadás helye: Budajenő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 54 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-121-639-4
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sokan vagyunk, akik szívesen mélyedünk el különleges kertekről készült, lenyűgöző fotókban. Külföldi kiadványokban dúskálhatunk, azoknak se szeri se száma, de ezek láttán mindig ott motoszkált... Tovább

Előszó

Sokan vagyunk, akik szívesen mélyedünk el különleges kertekről készült, lenyűgöző fotókban. Külföldi kiadványokban dúskálhatunk, azoknak se szeri se száma, de ezek láttán mindig ott motoszkált bennem, vajon lehet-e hasonlóan lebilincselő albumot készíteni hazai kertválogatásból is?
Kezdetben csak hittük, hogy lehet, de ez a kötet, amelyet Ön is a kezében tart, egyértelműen mutatja: van mire büszkének lennünk.
Az anyaggyűjtést a Kertnézőben mozgalom által felkutatott kerteknél kezdtük. Ezek az első olyan kertek idehaza, amelyek látogatókat fogadnak, kitárva egyébként zárt kapuikat. Egyediek, izgalmasak, színvonalasak. Nézegettük az ott készült fotókat, és bizony többször éreztük azt, hogy ezek bármely nívós, külföldi kiadványban megállnák a helyüket. Hamar összegyűlt az első kötetre való képgyűjtemény, és örömmel jelenthetjük, hogy van még utánpótlás!
A könyvet lapozgatva láthatjuk, hogy válogatásunk sokszínű, ami tudatos törekvésünk volt. Szeretnénk megmutatni, milyen sokféle megközelítés létezik a hazai kertalkotásokban. Méltán lehetünk rájuk büszkék, annak ellenére, hogy ezek a kertek kevésbé híresek. 10-20 éves történetük ezt aligha teszi lehetővé, nem kötődnek híres vagy sztárolt tervezőkhöz, építőkhöz, mert ilyenek nálunk nincsenek. Tegyük hozzá, egyelőre. Reméljük, hogy ez változni fog, hiszen szükségünk van inspiráló, követendő pozitív példákra, amikből tanulhatunk.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kerttulajdonosoknak és mindazoknak, akik megalkották, és azóta is karbantartják ezeket a kerteket. Köszönjük nekik, hogy beengedtek minket ebbe a csodálatos világba, és lehetővé tették, hogy mi is megismerhessük azt.
Továbbá szeretnénk megköszönni a kedves Olvasónak, hogy kiadványunk megvásárlásával támogatta a Kertnézőben mozgalom működését. Ha a fotók alapján megtetszettek a kertek, szeretettel várjuk személyesen is a Kertnézőben által szervezett látogatásokon. Vissza

Tartalom

Előszó 4
Rózsák társaságában 5
Mesevilág 11
Kúriakert Nógrádban 15
Négy évszak 21
Növények és tárgyak 29
Hanami kert 33
Ezer írisz kertje 39
Angol tradíciók alapján 47
Kert a fotós szemével 54
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv