1.034.923

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Alternatív növények termesztése II.

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A termelők rendkívül gyorsan és pozitívan reagáltak az első kötet megjelenése után, megerősítették, szükség van az alternatív növények ismeretére, mindez nem csoda, ha ránézünk a BÉT gabonatőzsdei... Tovább

Előszó

A termelők rendkívül gyorsan és pozitívan reagáltak az első kötet megjelenése után, megerősítették, szükség van az alternatív növények ismeretére, mindez nem csoda, ha ránézünk a BÉT gabonatőzsdei búza áraira. Jelen kötetünkben olyan speciális növényeket igyekeztünk kiválasztani, amely biztosan piacos, ilyen a dohány, a mák, a sáfrányszeklice, a repce, illetve nem igényel sok munkát, nagy tőkebefektetést pl. a köles.
Tudatosan gyűjtöttünk össze a pillangós, illetve hüvelyes növények közül egy nagy csokrot. Ezek a növények kivétel nélkül "egészség" növényeknek nevezhetők. Nélkülözhetetlenek a talaj termékenységének és kultúrállapotának fenntartásában, az ingyenes N-megkötésben, a fehérjedús állati takarmányok biztosításában és nem utolsósorban az emberi táplálkozásban. Ezek nélkül a növények nélkül nem képzelhető el a korszerű vetésforgók összeállítása zöldtrágyázás és zöld futószalag kialakítása.
Már előkészület alatt van a következő kötet is, amelyben az alternatív gabonafélék közül többek közt a zabbal, a triticaléval kívánunk foglalkozni, de pl. a baltacimmal tovább folytatjuk a pillangós növények ismertetését, más piacos növénye sem marad majd ki ezek közül, említhetem a fénymagot.
Ha Önöknek, kedves olvasók, javaslatuk lenne, mely növényekkel foglalkozzunk még, jelezzék vagy nekem, vagy a kiadónak.
Dr. Radics László - egyetemi tanár Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv