1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erdélyi Szent Johanna

Szerző

Kiadó: Magyar Téka
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Erjed és forr Európa a mult század negyvenes éveiben. Erdélyben,a csodálatos hegyek és csodálatos emberek e különös országában is csirázni kezd az új szellem. Kolozsvárt még az osztrák reakció vasasai ülnek ugyan, de Wesselényiék hangjának egyre terjedő hullámgyűrűje már eljut a távoli zsellérházakba is. Külsejében lenyűgöző és szellemében szikrázó szép asszony, varga Katalin, a lelket lendítő nagy szerelemmel szinte egyidőben ismeri meg az Érchegység romantikus barlangjaiban és sejtelmes tárnáiban robotoló aranybányászok évszázadok óta nyögő jobbágyi életét, leírhatatlan nyomorát és a kizsákmányolók embertelenségét. Szent Johannának, az orleánsi szűznek példája lebeg szeme előtt, amikor a szabadság és emberség nevében s a zsoltárok szavától bátorítva, a megalázottak élére áll. Szerelem, harc, drámai küzdelme ármánnyal és sorssal s a megrázó vég Varga Katalin alakját valósággal shakespeare-i hősnővé magasztosítja.

Raffy Ádám

Raffy Ádám műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Raffy Ádám könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv