1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Malte Laurids Brigge feljegyzései

Szerző
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 147 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Hányféle lehet az emberi arc? Hányféle és milyen a halál? Milyen a félelem? Mikor és mitől igazi a vers, a dráma? Ismerjük-e és értjük-e az életet, a történelmet, a lányokat, a gyermeket, az Istent? Mit kezdjünk a szegényekkel, kitaszítottakkal, nyomorékokkal, betegekkel; élhetünk-e otthontalanul, magányosan, sorstalanul és összeroskadva mások sorsának terhe alatt? Elbírjuk-e azt, hogy szeretnek minket, s tudunk-e mi szeretni? Rilke sok mindent kérdez a Malté-ban, s feleletei olykor valóban esszék: irodalmi, művészeti, lélektani, történelmi esszék. És mégsem azok... Költészet ez, rilkei költészet prózában, és ugyanakkor csakugyan próza is: éles, reális vonásokkal megrajzolt alakok mozognak, élnek benne, a felbontott idő különböző síkjaiban - a főhős jelenlétében, múltjában, családja emlékké vált életében - furcsa, sejtelmes vagy feszülten drámai történeteket görget a cselekmény.

Rainer Maria Rilke

Rainer Maria Rilke műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rainer Maria Rilke könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv