1.035.022

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ötnyelvű szótár - Matematika

Mathematik/Magyar kötet/Magyar függelék

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 424 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-05-3540-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A négynyelvű Matematika szótárt egy magyar kötet egészíti ki, amely a magyar szóanyagot tartalmazza.
A magyar szóanyag két különálló részből áll: a négynyelvü (angol, német, francia, orosz)... Tovább

Előszó

A négynyelvű Matematika szótárt egy magyar kötet egészíti ki, amely a magyar szóanyagot tartalmazza.
A magyar szóanyag két különálló részből áll: a négynyelvü (angol, német, francia, orosz) szóanyag sorrendjét követő, betű- és számjellel ellátott magyar szóanyagból és egy magyar ábécérendbe sorolt szójegyzékből.
A magyar szóanyag az angol nyelvű anyag számsorrendjében adja a használónak az angol, német, francia és orosz szóanyag magyar megfelelőjét. E rendszer segítségével a szavak előtt álló betű és vezérszám alapján a használó könnyűszerrel kikeresheti a négy nyelv bármelyikéből egy adott szó magyar egyenértékű kifejezését. Valamelyik négy nyelv egyikéről való fordítás esetében a használónak meg kell keresnie az illető nyelven az ábécé segítségével azt a számot, amelyen az idegen fogalom a szótárban szerepel és e számot a magyar szóanyagban vissza kell keresnie. Például a használó az angol abelian groupoid, commutative groupoid magyar jelentését kívánja megtudni, úgy az angol szóanyagban megkeresi a fogalmat az ábécé megfelelő helyén és a fogalom előtt álló betűs számot (A 21) visszakeresve a magyar szóanyagban megtalálja a keresett magyar jelentést: kommutatív grupoid.
Így kell eljárni akkor is, ha német, francia vagy orosz szó megfelelőjét kívánjuk megtalálni; a német, francia vagy orosz regiszterben az ábécé megfelelő helyén meg kell keresni a kívánt szót és a szó mögött álló betű és szám alapján a magyar szóanyagban kikereshető a kívánt szó magyar megfelelője.
A magyar szójegyzék az ábécé sorrendjébe sorolt magyar szóanyagot tartalmazza. Ennek alapján a szótár használója bármely szó angol, német, francia vagy orosz megfelelőjét visszakeresheti oly módon, hogy a magyar szó mögött álló betű és szám alapján az angol kezdésű, négynyelvű szóanyagban a megfelelő betűt és számot visszakeresi. E betű és szám mögött fogja a használó megtalálni egymás mögött a fogalom angol, német, francia és orosz megfelelőjét. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv