1.034.202

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az utolsó tanítás

Szerző
Fordító

Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 197 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-9604-73-5
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„Azon nem változtathatunk, hogy milyen lapokat osztanak nekünk, de az már rajtunk múlik, hogy miként játsszuk meg azokat!"

Az amerikai egyetemi oktatókat gyakran kérik fel, hogy tartsanak egy úgynevezett utolsó előadást. A tanárokat ilyenkor arra kérik, hogy gondolják át, mit szeretnének örökül hagyni, és töprengjenek el azon, mi jelent számukra a legtöbbet. Miközben beszélnek, a közönség fejében akaratlanul is ugyanaz a kérdés jár: milyen életbölcsességet hagynánk a világra, ha tudnánk, hogy ez az utolsó esélyünk? Milyen szellemi örökséget szeretnénk magunk után hagyni, ha holnap eltűnnénk a föld színéről? Amikor Randy Pauscht, a Carnegie Mellon Egyetem informatikus oktatóját felkérték, hogy tartson egy ilyen előadást, nem kellett elképzelnie, hogy ez lesz az utolsó, hiszen éppen azt megelőzően gyógyíthatatlan rákos megbetegedést állapítottak meg nála. Az általa tartott előadás - Hogyan érhetjük el gyermekkori álmainkat? - mégsem a halálról szólt, hanem arról, hogyan győzhetjük... Tovább

Fülszöveg

„Azon nem változtathatunk, hogy milyen lapokat osztanak nekünk, de az már rajtunk múlik, hogy miként játsszuk meg azokat!"

Az amerikai egyetemi oktatókat gyakran kérik fel, hogy tartsanak egy úgynevezett utolsó előadást. A tanárokat ilyenkor arra kérik, hogy gondolják át, mit szeretnének örökül hagyni, és töprengjenek el azon, mi jelent számukra a legtöbbet. Miközben beszélnek, a közönség fejében akaratlanul is ugyanaz a kérdés jár: milyen életbölcsességet hagynánk a világra, ha tudnánk, hogy ez az utolsó esélyünk? Milyen szellemi örökséget szeretnénk magunk után hagyni, ha holnap eltűnnénk a föld színéről? Amikor Randy Pauscht, a Carnegie Mellon Egyetem informatikus oktatóját felkérték, hogy tartson egy ilyen előadást, nem kellett elképzelnie, hogy ez lesz az utolsó, hiszen éppen azt megelőzően gyógyíthatatlan rákos megbetegedést állapítottak meg nála. Az általa tartott előadás - Hogyan érhetjük el gyermekkori álmainkat? - mégsem a halálról szólt, hanem arról, hogyan győzhetjük le az akadályokat, hogyan segíthetjük mások álmainak beteljesítését, és hogyan használjunk ki minden pillanatot - „hisz csak az időnkkel rendelkezünk, és egy nap ráébredhetünk, hogy kevesebb van belőle, mint képzelnénk". Így vált Randy Pausch utolsó előadása egy életétől búcsúzó tanár utolsó tanításává. Vissza

Tartalom

Bevezető 9
I. Az utolsó tanítás 11
II. Hogyan érhetjük el gyermekkori álmainkat? 29
III. Kalandok... és a belőlük levont tanulságok 63
IV. Mások álmainak beteljesítése 105
V. Hogyan éljük az életünket? 127
VI. Záró észrevételek 181
Köszönetnyilvánítások 199
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv