785.293

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel

Szerző

Kiadó: Egészségforrás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 138 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-7440-00-4
Megjegyzés: Néhány színes fotóval illusztrálva.

Tartalom

Bevezető9
Mit evett régen az ember?10
A legelterjedtebb táplálkozási irányzatok10
Az egészségesebb táplálkozás általános szempontjai12
Az egészségvédő diéta nyersanyagai13
Mit ettek régen a magyarok?14
Mai táplálkozásunk19
Idegen anyagok az élelmiszereinkben19
Étkezésünk következményei21
Natúrtáplálkozás25
A natúrtáplálkozás kialakulásának okai25
A natúrtáplálkozás jellemzői26
A makrobiotika28
A vegetarianizmus30
Natúrtáplálkozás Magyarországon32
A magyar táplálkozástudományi ajánlások a natúrtáplálkozás tükrében33
Natúr élelmiszerek37
A gabonafélék38
Néhány gyakorlati jótanács a gabonfélékhez54
A búza, barnarizs, kukorica, köles, rozs, zab, árpa, hajdina55
A hüvelyesek55
Néhány gyakorlati jótanács a hüvelyesekhez56
A szójabab56
A szójabab-termékek60
A szójatej, a tofu, miszo, szójaszósz, tempeh, szójahús (TVP), Nemesszója 60
A magyar bab-, borsó- és lencsefélék67
A zöldségek62
A gyümölcsök63
Ajánlások a zöldség és gyümölcsfélékhez64
Fűszerek és egyéb ízesítő anyagok73
Ánizs, babér, bazsalikom, boróka, bors, citromfű, csombor, fahéj, gyömbér, kakukkfű, kapor, korainder, kömény, lestyán, majoránnak, mustár, rozmaring, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió, sáfrány, tárkony, torma, vanília, vöröshagyma, fokhagyma, metélőhagyma, pertrezselyem, zeller, pirospaprika, szentjánoskenyér73
Ecetféleségek73
Savanyúságok75
A csíráztatott magvak76
A só77
Az édesítőszerek79
A kristálycukor, barnacukor, méz, maláta-édesítők, juharszirup, sűrítmények, nádméz és nyírvíz79
Az olajos magvak80
A zsiradékok82
Néhány gyakorlati jótanács a zsiradékokhoz82
A vaj83
A gi83
A margarin83
Az állati eredetű fehérjeforrások83
A hús84
A tejtermékek84
A tojás85
A fehérje-kompletálás elve87
Receptek135
A receptek tartalomjegyzéke138
Felhasznált irodalom139
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel

A borító és néhány lap kissé foltos.

Állapot:
840 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba