1.031.431

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Sátán és cimborái

Szerző

Kiadó: Fővárosi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 243 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyolc fekete-fehér képmelléklettel illusztrált. Fővárosi Nyomda Rt. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ördögidézés, varázslás, fekete mágia, boszorkányhit fontos kiegészítő részei a kultúrtörténetnek. És már csak azért is számot kell róluk adnom, mert egyben az emberi hiszékenységnek is szemléltető... Tovább

Előszó

Ördögidézés, varázslás, fekete mágia, boszorkányhit fontos kiegészítő részei a kultúrtörténetnek. És már csak azért is számot kell róluk adnom, mert egyben az emberi hiszékenységnek is szemléltető példatárai. Mondanom sem kell, hogy miután csakis kultúrtörténeti szempontból idézem tetemre a sátánt és cimboraság át, egyáltalán nem érintem az egyházak tanításait a Gonoszról. Más a dogma és más a babona. Nincs az a tan, amelyet ki ne forgathatna a tudatlanság és amellyel vissza ne lehetne élni tudatosan.
Nem véletlen, hogy könyvem a spiritizmus megszületésének századik évfordulóján kerül az olvasó kezébe. Tisztelem a spiritizmus erkölcsi tanításait, ám ha az új tan új utakon halad is, itt-ott régi babonák bogáncsa tapad a sarujához.
Spiritiszta olvasóimat arra szeretném rábeszélni, hogy mielőtt mediumitással magyaráznák a fekete mágiáról, boszorkánypróbákról, éjszakai repülésekről, farkassá változó emberekről, mi egyébről ránk hagyományozott történeteket, előbb szánják rá a fáradtságot és győződjenek meg róla: egyáltalán igazak-e a hírek, amelyeket a régi ember pokoljáró fantáziája összekrónikázott.
Ezekről a maguk helyén részletesebben számolok majd be és igyekszem a kazalnyi pelyva közül kiszitálni, ami kevés tiszta búza akad benne.
Ha ugyan akad.
Budapest, 1948. május.
Ráth-Végh István. Vissza

Fülszöveg

Ebben a könyvben a sátánra és cimboraságára vonatkozó hiedelmeket dolgozza fel a szerző, egyéni stílusának ismert művészetével. E
lvezet a pokolba, ahol a demonológia szerint Belzebub szervezett birodalmon uralkodik; vannak miniszterei, diplomáciája, arisztokráciája, sőt hadserege is: 6666 légió, mindegyikben 6666 ördög. Elmondja a világ legősibb házasságtörésének történetét, amelyet Ádám követett el Lilith-tel, a szép asszonyördöggel. Betekintünk a régi ördögimádó felekezetek szertartásaiba, sőt elérik tárulnak a mai ördögimádóknak, a satanisták és luciferisták szektáinak titkai. Nyomon követjük a sátánt, amint itt a földön jár szerelmi kalandok után, mint incubus és succubus. Izgalmas dráma következik: Urbain Grandier, az aranyszájú pap kálváriája, akit a babona és a kisvárosi klikk gonoszsága máglyára küldött. Két legendás alak lép elénk a valóság köntösében: Faust és a Kékszakállú herceg.

Tartalom

Előljáróban5
Ördög és pokol7
Az ördögimádók17
A szerelmes ördög34
Ördögi történetek45
Urbain Grandier és a louduni-i ördöghajsza57
Faust. A valódi és a legendás87
A magyar Faust103
Simon mágustól Medici Katalinig115
A Kékszakállú herceg125
A pokoligázó tudományok135
Halottidézés153
A boszorkányüldözés161
A bűnlajstrom175
A bíró előtt210
Boszorkányperek220

Ráth-Végh István

Ráth-Végh István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ráth-Végh István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv