| Kiadó: | Szukits Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 238 oldal |
| Sorozatcím: | Spektrum Könyvklub |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-497-049-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Köszönetnyilvánítás | 5 |
| Bevezetés | 88 |
| A ruházat | 14 |
| A személyes felszerelés | 16 |
| A hálóhely | 18 |
| Tábori alapkellékek | 20 |
| Vágóeszközök | 21 |
| Tájékozódás | 22 |
| A Térkép használata | 24 |
| A domborzati vonalak | 25 |
| A tájoló használata | 26 |
| Helymeghatározás szerkesztéssel | 27 |
| Természetes irányjelzők | 28 |
| Tavasz | 30 |
| Az állatvilág | 32 |
| - Nagyobb termetű emlősök lábnyomai | 34 |
| - Kisebb termetű emlősök és madarak lábnyomai | 36 |
| A szállás | 38 |
| - Egyszerű hálóhely építése | 40 |
| A tűz | 42 |
| - Hogyan ég a tűz? | 44 |
| - Az élesztékek | 46 |
| - Tűzgyújtás szikrával | 48 |
| - Tűzgyújtás dörzsöléssel | 50 |
| - A tűzrakás | 52 |
| A víz | 54 |
| Amikor megduzzadnak a rügyek | 56 |
| A kötél | 58 |
| - A háncs előkészítése | 60 |
| - Fonott kötél | 62 |
| - Sodrott kötél | 64 |
| A nyírfakéreg | 66 |
| - A nyírfakéreg felhasználása | 67 |
| A gyanta | 68 |
| A táplálékszerzés | 70 |
| - Gumók és gyökerek | 72 |
| - Az ásóbot | 73 |
| - Saláták és főzelékek | 74 |
| - Édesgyökerek | 76 |
| - Főzetek és frissítők növényekből | 78 |
| Nyár | 80 |
| Az állatvilág | 82 |
| - Állati ürülékek | 84 |
| A szállás | 86 |
| A víz | 88 |
| A tűz | 90 |
| Higiénia és tisztálkodás | 92 |
| - Az izzasztókunyhó | 94 |
| Az érzékelés | 96 |
| - A távcső | 98 |
| - A távcső kiválasztása | 99 |
| - A távcső beállítása | 100 |
| - A távcső használata | 101 |
| - Állatlesen | 102 |
| Kosárkészítés | 104 |
| - A varrott kosár | 106 |
| - A vesszőkosár | 108 |
| - Kosárfonással készített használati tárgyak | 110 |
| A fazekasmunka | 112 |
| - Az agyagedény | 114 |
| - Az utolsó simítások és a kiégetés | 116 |
| A táplálékszerzés | 118 |
| - A halfogás | 120 |
| - Horgok természetes anyagokból | 122 |
| - A filézés | 124 |
| - Tartósítás szárítással | 126 |
| - Tartósítás füstöléssel | 127 |
| - Főzelékfélék | 128 |
| - Gyümölcsök | 130 |
| - A liszt | 132 |
| - Sütés-főzés | 134 |
| - A párolóüreg | 136 |
| - A sárkemence | 137 |
| - Az aratóünnep | 138 |
| - Receptek | 140 |
| Ősz | 142 |
| Az állatvilág | 144 |
| - Nyomolvasás táplálékmaradványokból | 146 |
| A hálóhely | 148 |
| - A fekhely | 150 |
| - Fekhelytípusok | 151 |
| - A takaró | 152 |
| A tűz | 154 |
| Csalánkötél | 156 |
| A táplálékszerzés | 158 |
| - Kezdetleges vadászmódszerek | 160 |
| - Kisemlősök nyúzása | 162 |
| - Ne dobjunk ki semmit! | 164 |
| - Bőrkikészítés | 166 |
| - Késő őszi csemegék | 168 |
| Élet a halálból | 170 |
| - Kockázatok és veszélyek | 171 |
| - Ehető gombák | 172 |
| - Felhasználási lehetőségek | 174 |
| Tél | 176 |
| Az állatvilág | 178 |
| - Téli nyomok | 180 |
| Téli menedék | 182 |
| - Eszkimó kunyhó | 184 |
| - Palánkkunyhó | 186 |
| - Élet a zsúp körül | 188 |
| Szigetelő módszerek | 190 |
| - Fűtött ágy | 192 |
| A tűz | 194 |
| - Tűzszállítás | 196 |
| A víz | 198 |
| A kötél | 200 |
| - Szijácskötél | 202 |
| Iszalag-kötél | 203 |
| Fafaragás | 204 |
| - Faragási módszerek | 206 |
| - Használati tárgyak készítése fafaragással | 208 |
| Téli fények | 210 |
| - A lámpás | 211 |
| Különleges felszerelés | 212 |
| - Hószemüveg | 213 |
| - Hótalp (Roycraft-féle változat) | 214 |
| A táplálékszerzés | 216 |
| - Téli növények | 218 |
| - Tengerparti ételek | 220 |
| - A tengerpart gyümölcsei | 222 |
| - Tengeri hínárok | 224 |
| - Csapdaállítás | 226 |
| Vigasság a tűz körül | 228 |
| Függelék | 230 |
| Késélezés | 230 |
| A sarjazás | 232 |
| Tárgymutató | 233 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.