| A szerzők ajánlása | 6 |
| Orvosi tanácsok | 7 |
| A helytelen táplálkozásnak ára van | 14 |
| A bőség átka | 14 |
| Jólét és táplálkozási szokások | 14 |
| Egészségre ártalmasakat eszünk | 14 |
| Bőségből hiány | 14 |
| Hosszú élet - romló életminőség | 14 |
| A legfontosabb: az egészséget akarni is kell! | 14 |
| Így táplákozunk helyesen | 15 |
| Energiát szolgáltató tápanyagok | 15 |
| Energiaszükségletünk | 15 |
| Fogyjunk - de hogyan? | 15 |
| Milyen és mekkora a tápanyagszükségletünk? | 16 |
| Vezető helyen a szénhidrátok | 16 |
| Zsírok: mennyiség helyett minőség | 16 |
| Fehérje nélkül nincs élet | 17 |
| Vitaminok | 18 |
| Ásványi anyagok és nyomelemek | 18 |
| Víz | 19 |
| Étkezzünk háromóránként | 19 |
| Alapozzuk meg egészségünket! | 19 |
| Zsíranyagcsere-zavar esetén másként táplálkozzunk? | 20 |
| A cél: csökkenteni az LDL-t, emelni a HDL-t | 20 |
| Mit érhetünk el a helyes táplálkozással? | 20 |
| A HDL-koleszterin emelése | 20 |
| A magas trigliceridérték csökkentése | 20 |
| A túlsúly leadása | 20 |
| Ami még segíthet | 21 |
| Legyünk türelemmel! | 21 |
| Egyéb kísérő megbetegedések | 21 |
| Jó tanácsok bevásárláshoz és főzéshez | 22 |
| Mire figyeljünk a vásárlásnál? | 22 |
| Az élelmiszerek kímélő tárolása, elkészítése | 23 |
| Zsírszegény főzéssel megőrizhetők a tápanyagok | 24 |
| Saját levében | 24 |
| Párolás gőzben | 24 |
| Párolás kuktában | 24 |
| Párolás | 24 |
| A sokoldalú alufólia | 26 |
| Sütőfólia | 26 |
| Római tál | 26 |
| Sütőpapír | 26 |
| Csak hasznára lehet | 28 |
| A legfrissebb zöldség | 28 |
| Mire ügyeljünk? | 28 |
| A csíra felhasználása | 28 |
| A csíráztatás kellékei | 28 |
| Egyszerű ecetes öntet | 29 |
| Távol-keleti salátaöntet | 29 |
| Pikáns joghurtos öntet | 29 |
| Tofus salátaöntet | 29 |
| És most a receptekről | 30 |
| Magvas reggelik | 32 |
| Friss müzli | 34 |
| Búzamüzli banánnal | 35 |
| Rozsmüzli tormával és zsázsával | 35 |
| Vegyes müzli | 36 |
| Búzapehelymüzli bogyókkal | 36 |
| Hajdinakása meggybefőttel | 37 |
| Zabkása almás banánpürével | 37 |
| Zsázsamüzli lucernarüggyel | 38 |
| Szójacsíramüzli szezámmaggal | 38 |
| Ropogós müzli | 39 |
| Müzli aszalt gyümölccsel | 39 |
| Avokádókrém márványsajttal | 40 |
| Pikáns avokádókrém | 40 |
| Banános joghurtkrém | 41 |
| Banános búzacsírakrém | 41 |
| Egyszerű padlizsánkrém | 42 |
| Padlizsánkrém szezámpürével | 42 |
| Diós zabpehelykrém | 43 |
| Csokis zabpehelykrém | 43 |
| Szójakrém napraforgómaggal | 44 |
| Szójakrém földimogyoró-pürével | 44 |
| Gyümölcsös tofukrém | 45 |
| Tavaszi tofukrém | 45 |
| Vegetáriánus főételek és gabonaköretek | 46 |
| Zöldborsós egytálétel árpagyönggyel és pirított hagymával | 48 |
| Lencsés egytálétel | 49 |
| Lencsetál barna rizzsel | 49 |
| Csőben sült babegytál | 50 |
| Zöldsége rizs serpenyőben | 51 |
| Zöldséges rizottó | 51 |
| Burgonya karfiollal | 52 |
| Burgonya zöldborsóval | 52 |
| Burgonyaszeletek hagymaágyon | 53 |
| Burgonyalángos zabkorpával | 53 |
| Töltött gomba hagymás rizzsel | 54 |
| Káposztás köleskrokett fűszeres tofumártással | 55 |
| Tönkölykrokett uborkával és földimogyoró-mártással | 55 |
| Rakott padlizsán | 56 |
| Cukkini diós árpagyöngytöltelékkel | 56 |
| Serpenyős paraj laskagombával | 57 |
| Serpenyős zöldség kókuszreszelékkel | 58 |
| Provence-i zöldség barna spagettivel | 58 |
| Brokkolirózsa-püré spagettivel | 58 |
| Japán zöldség tofukockával | 60 |
| Töltött kínai kel tofuval | 60 |
| Paradicsom szójatöltelékkel | 61 |
| Rakott padlizsán burgonyával és szójával | 62 |
| Gyökérfélék szójakockával | 62 |
| Szójakrokett fűszeres túrómártással | 63 |
| Gabonamagvak főzése | 64 |
| Köles alaprecept | 65 |
| Hajdina alaprecept | 65 |
| Barna rizs alaprecept | 66 |
| Barna rizs ízesen | 67 |
| Sült bab | 68 |
| Lencse alaprecept | 68 |
| Burgonya fóliában | 69 |
| Héjában főtt burgonya | 69 |
| Finom halételek | 70 |
| Lepényhalfilé zöldséges ágyon | 72 |
| Lazac aprórákkal, sáfrányos rizzsel | 73 |
| Roston sült lazac zsályával | 73 |
| Fűszeres tőkehal | 74 |
| Tőkehal póréhagymával | 74 |
| Nyelvhal sárgarépás metélőzeller-körettel | 75 |
| Menyhal parajágyon | 76 |
| Vörössügér édesköménykörettel | 77 |
| Tengeri lazac cikóriával | 77 |
| Tengeri halak banánnal | 78 |
| Vörössügér mustáros hagymakörettel | 78 |
| Fóliás pisztráng banános paradicsomsalátával | 79 |
| Húsételek - zsírszegényen elkészítve | 80 |
| Aszalt szilvás pulkanyárs fahéjmártással | 82 |
| Fóliás pulykaragu | 83 |
| Pulykaszelet sárgarépás mangoldsalátával | 83 |
| Spanyolos csirke zöldpaprikával | 84 |
| Ananászos csirke római tálban | 84 |
| Csirkemellfilé currys banánnal | 85 |
| Kínai zöldség csirkehússal | 86 |
| Chili con carne | 87 |
| Vegyes zöldség marhafartővel | 87 |
| Kisétkezésekre | 88 |
| Nyelvhal fehérborsos aszpikban | 90 |
| Lazacszeletek turbolyás-ecetes öntettel | 91 |
| Makrélapástétom | 91 |
| Brokkolis póréhagyma-saláta gombával | 92 |
| Meleg parajsaláta sonkával és fenyőmaggal | 93 |
| Almás zöldségsaláta füstölt csirkemellel | 93 |
| Avokádószeletek zöldpaprikában | 94 |
| Tavaszi saláta csírával és hónapos retekkel | 95 |
| Zöldséges golyó | 95 |
| Indiai currysaláta | 96 |
| Ínyencsaláta gombával és ananásszal | 96 |
| Paradicsom zabkorpatöltelékkel | 97 |
| Rozskenyérfalatok paprikakrémmel | 98 |
| Pumpernickel-dominó | 98 |
| Tallérok barna kenyérből | 98 |
| Túró kapribogyóval és olajbogyóval | 99 |
| Frankföldi hagymás türó | 99 |
| Svájci sajtgolyók | 99 |
| Csicseriborsókrém szezámpürével | 100 |
| Fűszeres csicseriborsókrém | 100 |
| Paprikás hagymakrém | 101 |
| Gombakrém | 101 |
| Desszertek és sütemények | 102 |
| Almakása málnapürével | 104 |
| Szilvakása vaníliás tejszínnel | 104 |
| Banános tofukrém | 105 |
| Kivi ananászkrémmel | 105 |
| Fügés csicseriborsó-csemege | 106 |
| Zabpehelypuszedli aszalt gyümölccsel | 107 |
| Datolyakanapé gesztenyepürével | 107 |
| Amás tortácskák dióval | 108 |
| Kókuszos banántortácskák | 108 |
| Mandulás ananásztorta | 109 |
| Mintaétrendek 1000, ill. 2000 kilokalóriával | 110 |
| Tápanyagtáblázatok | 112 |
| Állati eredetű élelmiszerek zsír és koleszterintartalma | 112 |
| Növényi olajok és zsírok zsírtartalma és zsírsavösszetétele | 114 |
| Halak omeg-3 zsírtartalma | 114 |
| Növényi eredetű élelmiszerek rostanyagtartalma | 115 |
| Az ételfajták és szakkifejezések betűrendben | 116 |