A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Biblia legszebb fejezeteiből

1995. I. negyedév

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 97 oldal
Sorozatcím: Bibliatanulmányok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mostani negyedévben nem bibliai könyvet vagy témát választottunk ki tanulmányozásunk tárgyául. Egy-egy különösen megragadó szép részletet emelünk ki a Szentírásból, mely megtanít arra, hogy... Tovább

Előszó

A mostani negyedévben nem bibliai könyvet vagy témát választottunk ki tanulmányozásunk tárgyául. Egy-egy különösen megragadó szép részletet emelünk ki a Szentírásból, mely megtanít arra, hogy szemlélődve elmélyedjünk és gyönyörködjünk Isten Igéjében, vagyis a Tőle származó tanításoknak ne csak igazságát, jóságát értékeljük, hanem az ezek által megnyilatkozó szépségét is.
Különösen a Zsoltárok könyve fejezi ki gyakran, hogy az istenfélő ember nem szolgai kötelességérzetből követi Urát, hanem őszinte rácsodálkozásból, örömből, boldogságból. Aki számára Jézus az "út, igazság és élet", annak naponként felfedezéseket és gyönyörűséget jelent a Vele való együttjárás útja. Az igazságra vágyó embernek "az Úr törvényében van gyönyörűsége", mert "a Te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké", "a Te bizonyságaid az én gyönyörűségeim" (Zsolt. 1:2 vö. 119:2, 92; 16:11; 119:24). Az egyik legmélyebb Isten személye utáni vágyakozást kifejező imádságban kéri Dávid: "Egyet kérek az Úrtól, azért esedezem, hogy lakhassam az Úr házában életemnek minden idejében, hogy nézhessem az Úrnak szépségét és gyönyörködhessem az ő templomában" (Zsolt. 27:4).
Bárcsak ez utóbbi fohász mindannyiunké lehetne hétköznapjaink során! Bárcsak e negyedévi sorozat megtanítana bennünket az értő, gyönyörködő bibliaolvasásra, a gyönyörködtető felolvasásra, de az igényes, mindenki számára vonzó szépen kifejtett bizonyságtételre is! Adjuk ezt a negyedévi tanulmányt a Biblia iránt érdeklődők mind szélesebb rétegének! Az itt kiválasztott részletek ugyanis nemcsak a teremtésről vagy a keresztény jellemfejlődés különböző fokozatairól szólnak megragadó erővel, hanem a Megváltó halálának és szenvedéseinek megrázó voltáról is hitelesen számolnak be. Vissza

Tartalom

Előszó5
A Föld és az ember teremtése - I. (IMóz. 1-2. fejezet)7
A Föld és az ember teremtése - II. (IMóz. 1-2. fejezet)17
Isten örök törvénye - I. (II.Móz. 20:1-17)25
Isten örök törvénye - II. (II.Móz. 20:1-17)37
Az ő sebeivel gyógyultunk meg - I. (Ésa. 53. fejezet)44
Az ő sebeivel gyógyultunk meg - II. (Ésa. 53. fejezet)52
A hit emberei - I. (Zsid. 11. fejezet)59
A hit emberei - II. (Zsid. 11. fejezet)67
A mennyre előkészítő jellemvonások - I. (Mt. 5:1-13)73
A mennyre előkészítő jellemvonások - II. (Mt. 5:1-13)80
A megszentelődés útja és mibenléte - I. (II.Pét. 1:3-11)88
A megszentelődés útja és mibenléte - II. (II.Pét. 1:3-11)93
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv