A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Marxista világszemlélet

A Kunfi-Akadémia második előadása 1948 január 22-én a Sportcsarnokban

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 31 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Marosán György elnöki megnyitója.
A Kunfi-gárda vezetősége nevében szocialista szeretettel köszöntöm Önöket és ezt a Magyarországon különösen érdekes előadást megnyitom.... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Marosán György elnöki megnyitója.
A Kunfi-gárda vezetősége nevében szocialista szeretettel köszöntöm Önöket és ezt a Magyarországon különösen érdekes előadást megnyitom.
Mielőtt átadnám a szót Justus és Révai elvtársnak, akik ennek a mai témának előadói, szükségesnek tartom, hogy egy-két szóval emlékeztessem Önöket valamire: régen túl vagyunk Magyarországon azon, hogy a marxizmus világszemléletéről zárt bunkerekben, vagy leeresztett redőnyű szakszervezeti helyiségekben beszéljünk.
El kell még valamit mondani a történeti hűség kedvéért. Száz esztendővel ezelőtt született meg a marxizmus tudománya. Születésekor az uralkodó osztály szükségesnek tartotta kihangsúlyozni nyomban a 48-as forradalom bukása után, hogy a marxizmus megbukott; amikor még Európában a pápa, a cár és Metternich uralkodott, kijelentették, hogy a marxizmus csődöt mondott és meghalt. A 48-as forradalom bukása után a francia akadémiában egy tekintélyes tudós jelentette ki: "a marxizmus meghalt, azért beszélek, hogy eltemessem". Az elmúlt száz esztendő alatt még sokszor nyilvánították halottnak és temették el a marxizmust. Ki ne emlékeznék a nagy mellbőségű Gömbös Gyulára, aki a magyar törvényhozásban szólította fel a marxistákat: csomagoljanak. Száz esztendő után ugyan ki emlékszik a Habsburgokra, a Romanovokra, s a marxizmus többi "eltemetőire", akik már csak a történelemben élnek. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv