1.031.435

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ady Endre összes levelei Lédához és a nagy regény teljes története

Szerző

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói félvászon kötés
Oldalszám: 608 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fényképek, facsimilék számos reprodukciójával. Nyomtatta Faragó Imre könyvnyomdája, Kispest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A teljes Ady-Léda történet kerül az olvasó elé. A három könyv, amelyekben elmondtam a históriát, évek óta nem kapható. Az »Ady és Léda« című könyvem, melyben Léda halála után először dolgozhattam... Tovább

Előszó

A teljes Ady-Léda történet kerül az olvasó elé. A három könyv, amelyekben elmondtam a históriát, évek óta nem kapható. Az »Ady és Léda« című könyvem, melyben Léda halála után először dolgozhattam fel a bizalmasabb tudnivalót, teljesen elfogyott. Léda férjének halála után pedig elém helyezték a megőrzött, legeltakartabb dokumentumokat és megírtam »S lehullunk az őszi avaron« című kettős könyvemet, a szlovákiai magyarság felkérésére. Pozsonyban- Prágában jelent meg a könyv, abban az időszakban, amikor a csehszlovák államforma összeomlott. Ebből a legnevezetesebb könyvemből összesen 150 példány került Magyarországra, a többi odaveszett, kimenthetetlenül a romok alól. Ez a három könyv véglegesen eltűnt a közönség elől, pedig bennük van elhelyezve az első elbeszélés, okmány, napvilágra bukkant titok, mely megvilágítja, mi az igazi története Ady Endre költészetének, egyéni sorsának.
Elvégzem dolgomat és összefogom az elfogyott, eltűnt könyveket, egy kötetben. Ebben a hármas könyvben hiánytalanul együtt vannak Ady Endre levelei Lédához, a férjéhez és Léda hugához, valamint elmondja ez a könyv a regényt Ady-Léda ismerkedésétől, a szakításig, mindhalálig. Az első, egyetlen könyv, amely magában foglalja a teljes Ady-Léda-matériát. A kötetnek ilyen különállását meghangsúlyozhatom. Hiszen sorsszerűen én voltam megválasztottja a históriának, hogy mindent megismerjek, átvegyek és hírül adjam, mi történt Ady Endre körül. Az elfogyott, vagy eltűnt könyvek bevezetését is leközlöm és ezek tüzetesebben elmondják, milyen külön történet volt a számomra, amikor a feladat elémkerült és vállalnom kellett. Fölösleges tehát, hogy ez az elüljáró följegyzésem részletezőbb legyen. Elég a csöndes megállapítás, hogy minden könyv, mely Adyról, Lédáról következnék, csak e kötet nyomán íródhatik. És a levelek, dokumentumok seregét nemcsak az olvasók elé viszem, de az irodalomtörténetnek is átnyujtom.
Budapest, 1942. nyarán. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv