1.035.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Luke és Jon

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-244-371-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Apu szemlátomást kedvelte Jont. Szerintem hozzám hasonlóan ő is látta, hogy fon az a fajta kóbor jószág, akihez anyu vonzódott volna. Ő mindiga kitaszítottak és a gyengék pártján állt. Amikor elmentünk az állatvédő ligához macskát keresni, a legöregebbet és legápolatlanabbat választotta, amelyik senki másnak nem kellett. Még azt is megtudakolta, melyik macska van ott legrégebben. Mi apuval elnevettük magunkat, amikor megmutatták, öreg, ronda, gonosz ábrázatú, vöröses cirmos volt; köpködött és acsarkodott, amikor valaki a közelébe ment. Az egyik fülét leharapták. Anyu ragaszkodott hozzá, hogy őt vigyük haza. Úgy vélte, azért köpköd és acsarkodik, mert köpködnie és acsarkodnia kell a túlélésért, s egyszerűen csak arra van szüksége, hogy valaki törődjön vele. Igaza lehetett, mert a kandúr végül tényleg felhagyott a karmolászással. Amint anyu belépett az ajtón, nyomban megtalálta, és mindig rajta aludt el. Raszputyinnak neveztük. De azért aput meg engem sohasem kedvelt meg. Szóval... Tovább

Fülszöveg


Apu szemlátomást kedvelte Jont. Szerintem hozzám hasonlóan ő is látta, hogy fon az a fajta kóbor jószág, akihez anyu vonzódott volna. Ő mindiga kitaszítottak és a gyengék pártján állt. Amikor elmentünk az állatvédő ligához macskát keresni, a legöregebbet és legápolatlanabbat választotta, amelyik senki másnak nem kellett. Még azt is megtudakolta, melyik macska van ott legrégebben. Mi apuval elnevettük magunkat, amikor megmutatták, öreg, ronda, gonosz ábrázatú, vöröses cirmos volt; köpködött és acsarkodott, amikor valaki a közelébe ment. Az egyik fülét leharapták. Anyu ragaszkodott hozzá, hogy őt vigyük haza. Úgy vélte, azért köpköd és acsarkodik, mert köpködnie és acsarkodnia kell a túlélésért, s egyszerűen csak arra van szüksége, hogy valaki törődjön vele. Igaza lehetett, mert a kandúr végül tényleg felhagyott a karmolászással. Amint anyu belépett az ajtón, nyomban megtalálta, és mindig rajta aludt el. Raszputyinnak neveztük. De azért aput meg engem sohasem kedvelt meg. Szóval szerintem mi az a fajta család voltunk, amelyik szeretettel fogadta a kívülállókat.
(részlet a regényből)
Ez a próza már majdnem költészet. A Luké és fon az ígéretről szól, minden értelemben Williams túl finom író ahhoz, hogy főhőseit, Luke-ot és font egy megváltást adó véggel terhelje. Ránk bízza a „boldogan éltek, míg meg nem haltak" lehetőségét. Elégedettek lehetünk, még ha szívesen olvasnánk is tovább.
The Times Literary Supplement Vissza
Fülszöveg Kép

Robert Williams

Robert Williams műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Robert Williams könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv