A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Firenze

Gasztronómiai ajándék a művészet, kultúra és hagyomány városából

Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Holnap Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 115 oldal
Sorozatcím: Ízek városa
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 10 cm
ISBN: 978-963-346-773-2
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, reprodukciókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Egy kis történelem 6
1. Ne pazaroljunk! 17
Főtt húsból sült hús (Frittata col lesso) 26
Főtt kenyér (Pancotto) 18
Firenzei főtt hús (Francesina o lesso rifatto) 22
Húsgombócok (Polpette, polpettone, braciole rifatti) 23
Kenyérleves (Minestra di pane) 20
Panzanella 19
Paradicsomleves áztatott kenyérrel
(Pappa alpomodoro) 18
Tőkehalgolyók (Polpette di baccalá) 23
Töltött káposztalevelek (Involtini di cavolo) 25
Töltött tökvirág (Fiori di zucca ripieni) 24
Zöldségleves (Ribolüta) 21
2. Étvágygerjesztők 27
Csirkemájas pirítós (Crostini de fegatini di pollo) 31
Firenzei golyócskák (Coccoli) 29
Firenzei gömb (Tondone) 30
Firenzei pirítós (Fettunta) 28
Hamis halétel (Pesce finto) 34
„ Katalin salátája" (Insalata „di Caterina ") 33
Marinált hering (Aringa marinata) 35
Marinált szardínia (Acciughe marinate) 36
MarináU tőkehal (Baccala marinato) 36
Pacalsaláta (Insalata di trippa) 32
Paradicsom a kemencében (Pomodori al forno) 35
Sült zsálya (Salvia fritta) 30
Töltött csirkenyak (Collo ripieno) 32
3. zöldség-és húslevesek, tészták 37
Articsókás rizottó (Risotto coi carcioji) 46
Csicseriborsós tészta (Paste e ceci) 40
Fekete rizottó firenzei módra készük tintahallal
(Risotto nero conle seppie alla fiorentina) 48
Firenzei palacsinta (Crespeüe aüafiorentina) 42
Firenzei rizottó (Risotto aüa fiorentina) 47
Hagymaleves (Carabaccia) 38
Húsos tészta (Penne strasciate) 45
Makaróni nyúlhússal (Maccheroni sul coniglio) 43
Vastag házi tészta nyúlhússal
(Pappardeüe suWanatra) 44
Zöldbableves (Minestra di fagioli) 39
Zöldségleves (Minestrone) 41
4. Húsok 49
Báránysült (Agnello al forno) 50
Borjúsült (Arrosto morto)
Csirkesült firenzei módra (Cappone alla fiorentina) 55
Fácán firenzei módra (Fagiano alla fiorentina) 56
Firenzei rostélyos (Braciole alla fiorentina) 53
Máj firenzei módra (Fegato alla fiorentina) 58
Pacal firenzei módra (Trippa alla fiorentina) 60
Párolt borjúhús firenzei módra
(Stracotto alla fiorentina) 56
Párolt borjúhús firenzei módra
(Stufato alla fiorentina) 51
Rostélyos firenzei módra (Bistecca alla fiorentina) 50
Sertésmáj (Fegatelli di maiale) 57
Sült karaj (Arista) 54
Vagdalt hús (fasírt) firenzei módra
(Stracotto alla fiorentina) 52
Vese firenzei módra (Rognoni alla fiorentina) 59
5. A tenger gyümölcsei a serpenyőben 61
Angolna firenzei módra (Anguiüa alla fiorentina) 62
Angolna,,sütőben (Anguiüa alforno) 62
Főtt tőkehal (Baccala lesso) 63
Nyelvhal firenzei módra (Sogliole alla fiorentina) 66
Sült pisztráng (Trote gratinate) 66
Sült tőkehal (Frittelle di baccala ) 64
Tintahal zöldséges mártásban (Seppie in zimino) 64
Tintahalak zöldborsóval (Calamari con ipiselli) 65
Tőkehal csicseriborsóval (Baccala con ceci) 63
Tőkehal firenzei módra (Baccala alla fiorentina) 64
6. A kert és a mező 67
Articsóka firenzei módra (Carciofi alla fiorentina) 69
Bab paradicsomszósszal (Fagioli all'uccelletto) 71
Burgonya egyszerűen (Patate rifatte) 70
Főtt-sült réparepce (Rapini saliati) 73
Gyenge articsókahajtás(Gobbi trippati) 73
Párolt bab (Bacclli stufati) 68
Serpenyős cukkini (Zucchini al tegamé) 74
Spárga firenzei módra (Asparagi alla fiorentina) 68
Spenót firenzei módra (Spinaci alla fiorentina) 74
Sült hagyma (Cipolle al forno) 71
Sütőben vagy serpenyőben süli articsóka
(Carciofi ritti al forno e in tegame) 69
Sütőben sült karfiol (Cavolo strascicato) 70
Zöldbab firenzei módra (Fagiolini alla fiorentina) 72
Zöldborsó firenzei módra (Piselli alla fiorentina) 72
7. Tojásételek: rántották és omlettek 75
Articsókás omlett (Tortino di carciofi) 81
Burgonyás omlett (Tortino di patate) 82
Burgonyás rántotta (Frittata con le patate) 79
Finom rántotta (Frittatine trippate) 80
Hagymás rántotta (Frittata di cipolle) 78
Paradicsomos omlett (Tortino di pomodori) 81
Paradicsomos tojás (Uova al pomodoro) 76
Rántotta articsókahajtásokkal (Frittata con i gobbi) 79
Rántotta karfiollal (Frittata con il cavolfiore) 77
Rántotta papucsban (Frittata con gli zoccoli) 80
Rántotta spárgával (Frittata con gli asparagi) 77
Tojásos omlett (Tortino di uova) 82
Töltött tojás (Uova ripiene) 76
Zöld rántotta (Frittata verde) 78
8. Ízesítők 83
Ajókamártás (Acciugata) 85
Besamelmártás (Besciamella) 87
Diószósz (Salsa di noá) 85
Gyors paradicsommártás (Sugo scappato) 90
Húsmártás (Sugo di carne) 88
Kolbászos mártás (Sugo di salsiccia) 89
Majonéz (Maionese) 88
Paradicsomszósz (Salsa di pornodoro) 89
Szólóból készült savanyító (Agresto) 84
Toszkán mustár (Mostarda toscana) 84
Zöld mártás (Salsa verde) 86
9. ünnepi ízek 91
Bundás alma (Fritteüe di mele) 95
Egyszerű kalács (Pandiramerino) 97
Fánk (Bomboloni) 92
Forgácsfánk (Cená) 95
Gesztenyés sütemény (Castagnaccio) 94
Lepény firenzei módra (Schiacciata alla fiorentina) 98
Mandulás rudacskák (Cantucci) 93
Mogyorós sütemény (QuaresimaU) 97
Rizsgombócok (Fritteüe di riso) 96
Szőlős lepény (Schiacciata con Vuva) 99
Töltött édesség (Zuccotto) 100
Egyszerű, de nem könnyű 101
Hasznos tudnivalók 107
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Firenze Firenze Firenze
Állapot:
2.480 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba
konyv