| Kiadó: | Könnyűipari Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 78 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| A textilipar nyersanyagainak csoportosítása | 3 |
| A természetes eredetű szálasanyagok tulajdonságai | 4 |
| A növényi eredetű szálasanyagok összetétele, kémiai és fizikai tulajdonságai | 6 |
| Háncsrostok | 9 |
| A háncsrostok kinyerése | 11 |
| Mechanikai rostkinyerés | 12 |
| Biológiai rostkinyerés | 13 |
| Vegyszeres rostkinyerés | 17 |
| A kiázott kóró szárítása, kezelése | 18 |
| Törés, tilolás, gerebenezés | 19 |
| A legfontosabb háncsrosttartalmú növények | 20 |
| A len | 22 |
| A rostlenkóró osztályozása | 22 |
| A rostlenkóró feldolgozása | 29 |
| A lenrost mikroszkópi képe, kémiai és fizikai tulajdonságai | 32 |
| Lentermesztő országok | 36 |
| A lenrost felhasználása | 38 |
| A kender | 40 |
| A kenderkóró osztályozása | 47 |
| A rostkender feldolgozása | 49 |
| A kenderrost mikroszkópi képe, kémiai és fizikai tulajdonságai | 50 |
| Kendertermesztő országok | 53 |
| A kenderrost felhasználása | 54 |
| A juta | 54 |
| A jutarost mikroszkópi képe, kémiai és fizikai tulajdonságai | 55 |
| A kenaf | 57 |
| A kínafű vagy rami | 60 |
| A ramirost mikroszkópos vizsgálata, kémiai és fizikai tulajdonságai | 62 |
| A kisebb jelentőségű háncsrostok | 64 |
| A csalán | 64 |
| Selyemsorda | 65 |
| Pamutkóró | 66 |
| Levélrostok | 68 |
| A manila (kender) | 69 |
| A sisál (kender) | 70 |
| Az aloé(kender) vagy mauriciuszkender | 71 |
| Az újzélandi len vagy formió | 72 |
| A yukka | 73 |
| Gyümölcsrost | 75 |
| A kókusz | 75 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.