1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás 1973. január-december

A magyar vendéglátó- és szállodaipar szakmai folyóirata - XVII. évfolyam 1-12. szám

Szerző

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 336 oldal
Sorozatcím: Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1972-ben népgazdaságunk minden tekintetben tovább fejlődött és erősödött. Emelkedett népünk életszínvonala. Kielégítő volt a közellátás. Javult a kereskedelem munkája. összességében eredményekben... Tovább

Előszó

1972-ben népgazdaságunk minden tekintetben tovább fejlődött és erősödött. Emelkedett népünk életszínvonala. Kielégítő volt a közellátás. Javult a kereskedelem munkája. összességében eredményekben gazdag évet zárunk.
1973-ban - a negyedik ötéves tervünk harmadik évében - meg akarjuk őrizni a már elért gazdasági sikereket és csökkenteni szeretnénk a még mutatkozó hiányosságokat.
Az új esztendőben a lakosság áruellátását az eddiginél némileg magasabb szinten biztosíthatjuk. Ennek anyagi forrásai adottak. A kereskedelmi árukészletek összetétele javult. Az ipari és mezőgazdasági üzemek több és jobb fogyasztási cikk előállítását tervezik. Az importkeretek nagyobbak, mint az előző évben. A kereskedelmi vállalatokon, szövetkezeteken, elsősorban azok vezetőin múlik, hogyan aknázzák ki ezeket a lehetőségeket az árukínálat erősítésére, fejlesztésére.
A kereskedelem és a vendéglátás dolgozóitól - mindenekelőtt azoktól, akik közvetlen kapcsolatban állnak a fogyasztókkal -, azt kérem és várom, hogy udvarias, előzékeny és szakszerű kiszolgálást nyújtsanak a vásárlók, vendégek millióinak, ezt tekintsék a szocialista munkaverseny egyik alapvető céljának.
Az elmúlt évben kifejtett jó munkájukért tiszteletemet és köszönetemet fejezem ki a kereskedelem, a vendéglátóipar és az idegenforgalom dolgozóinak. Remélem, hogy az új évben is helytállnak, kiérdemlik lakosságunk elismerését.
Kívánok valamennyiüknek sok boldogságot, egyéni vágyaik teljesülését és jó egészséget. Vissza

Tartalom

1. szám
Szurdi István: A nemzetközi együttműködés fejleményei a belkereskedelemben 3
Bartolák Mihály: A szövetkezeti vendéglátóipar helyzete és feladatai 6
Bíró Lászlóné: Mit lehet és kell gyorsan tenni? 7
Kecskeméti Károly: Eszpresszókban jártunk 8
Nagy Tibor: Fiatalodik az öreg Veszprém 11
Gellai Imre: Központi húselőkészítő és Gasztrofol termelő üzem a Maglódi úton 17
A hónap kérdése 19
Turós Emil: Régi ételek - új ízek I. 23
Rózsa Miklós: Komputerek a szállodaiparban 26

2. szám
Molnár Károly: Időszerű teendőink a vendéglátásban 1
Kecskeméti Károly: A társadalom ipara 2
Bartolák Mihály: A szövetkezeti vendéglátóipar helyzete és feladatai II. 5
Végh László - Vászolyi Árpád: Ha szót kaptunk volna 6
Antalfy Lászlóné: Viszonteladás az Alföldi Vendéglátóipari Vállalatnál 10
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek II. 19
A szervezés: lehetőség 23
Konrádyné dr. Gálos Magda: Budapest 1873 25
S. Pákozdi Judit: Készül az üvegáru katalógus 27

3. szám
Andrikó Miklósné: Változó keresleti tendenciák - alkalmazkodó kínálat! 1
Bíró Lászlóné: Miről tárgyaltak? 2
Dömötör András: Új, korszerű vendéglátó üzlettípusok 6
Bartolák Mihály: A szövetkezeti vendéglátóipar helyzete és feladatai III. 8
Kecskeméti Károly: Az ifjúság szállodái 9
Gőz József: Új nyersanyagnormák 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek III. 19
Gyene István: Audiovizuális szakoktatás 21
Dr. Soós Péter: Más hasznán okulva 24
Búvári Tamás: A Magyar Szálloda Szövetség közgyűlése 25
Dombai Jenő: A felszolgálók bérezéséről 27

4. szám
Sivó Tibor: Az idegenforgalmi szezon előtt 2
Dániel Gergely: A Magyar Szakácsok és Cukrászok közgyűlése 3
Proháczik János: Centenáriumi hidegkonyhai kiállítás 5
Schulhof Géza: Centenáriumi cukrászati kiállítás 5
Lontai Egon: Hungarhotels Service Kupa '73
Kecskeméti Károly: Vendéglátás a Budapesti Műszaki Egyetemen 9
Tausin Károly: Reggeli a szállodában 10
Végh László: VIII. Hajdúsági Farsang 11
Dr. Tar Károly: Művészek és vendéglátók együttműködése 12
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek új ízek, IV. rész 19
A Vendéglátás kislexikonja
Mohácsi Ferenc: Ellenőrzés új módszerekkel 22
Éliás Tibor: Lemezklub 25
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés, I. 27

5. szám
Sivó Tibor: Elismerés és következtetések 1
Kitüntetések 3
Juhász Zoltán: A Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjéről 5
Seres István: A vendéglátás 1973. évi technikai fejlesztése 6
Konrádyné dr. Gálos Magda: A budapesti vendéglátóipar és idegenforgalom 100 éve 7
Gál Péter: Minden európai fővárosban 8
Révész Imre: Kockázatot kell és lehet vállalni 10
Bíró Anna - Pákozdi Judit: Vendégségben Mecsekalján 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek, új ízek 19
Kecskeméti Károly: Vendéglátás a Budapesti Műszaki Egyetemen 21
A Vendéglátás kislexikonja 22
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés II. 23
Csizmadia László: A gyorsfagyasztott húsból készült ételalapanyagokról 27

6. szám
Szurdi István: Idegenforgalmunk helyzete, fejlesztésének fő irányai 1
Kecskeméti Károly: Városportyán a Huba utcából 4
Sivó Tibor: A főidény - vizsgaidőszak is! 5
B. A.: Mit lehet és kell gyorsan tenni? 6
Lesták Pál: Megtartani és megerősíteni 7
Éliás Tibor: Irány a Balaton! 9
Pável Jánosné: A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalat 1 éve 10
Sebestyén Miklós: Versenytárs a piacon 12
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
S. T.: A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés 21
Major Tibor: A cukrászati versenyek céljáról 23
Balkus Imre: Mindentudó új éttermek Sarkad és vidékén 27

7. szám
Simon M. Andrásné: Az életszínvonal fejlődésének tükröződése a vendéglátásban 1
Dr. Bánrévi István: Új típusú üzletek nyitás előtt 4
Bíró Anna: Falatozó a szállodában 6
Halász Jenőné: A munkaerőmozgás alakulása 1972-ben a vendéglátásban 7
Rundik Jánosné: Egy árvizsgálat tapasztalatai 11
Koltai László: Ami jó a vendégnek, az jó a vállalatnak is 12
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
Martinez Ferenc: BNV '73 21
S. T.: A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 22
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés 26

8. szám
Sivó Tibor: Próbáljuk meg kényszerpálya nélkül 1
Andrikó Miklósné: Kölcsönös idegenforgalmunk a szocialista országokkal 3
Kecskeméti Károly: Soproni Ünnepi Hetek 5
Benics László: Így dolgozik a KGST Vendéglátó Munkacsoport 7
Éliás Tibor: Nyár a Balaton partján 9
Bíró Anna: Állandóan a figyelem középpontjában 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
S. T.: A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Tóth Béla: Sörtankokkal 23
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés 25

9. szám
Interjú dr. Sághy Vilmos elvtárssal 1
Végh László: A vezetők továbbképzése jó befektetés 3
Tóth László: Koordinátor: az Utasellátó Vállalat 5
Új típusú üzletek - új ételek 6
B. Dr. Kubát Kinga: A korszerű italértékesítésről 7
Dr. Sergő Erzsébet: Ki rajzolta a karikatúrákat? 9
Dr. Foki László: Fejlesztés Pest megyében 11
Rózsa Miklós: Gondolatok egy vidéki cukrászda nyitása alkalmából 12
S. Pákozdi-Éliás: Balatoni képek 17
A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 18
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
Dr. Kovács László: Turizmus és környezetvédelem 21
Szilvássy István: Így csinálják Mezőkovácsházán 22
Konrádyné Dr. Gálos Magda: 100 éves a Margitszigeti Nagyszálló 23
Olvasóink írják 25

10. szám
Sivó Tibor: Fordulópont? 1
Székely Györgyné: Mi kell a korszerű cukrászati kínálathoz? 3
Dr. Bánrévi István: Új típusú üzletek - új technika 4
Dr. Springer Ferenc: Tervek és feladatok a Velencei-tónál 7
Dr. Dobos György: Épül a Rózsadomb-grill 9
Vajda Pál: A víz is ital 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Leves az új konyhatechnikában 19
A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Dr. Groff Emil: A szállodavezető feladatai 22
Kántor Sándor: Mozgóárusítás a Dunakanyarban 25
Olvasóink írják 26

11. szám
Sivó Tibor: Igényeljük a szakszervezet aktív közreműködését 1
Sebestyén Péterné: Továbbképző konferencia 2
Régi és új rendezvények 4
Dr. Bánrévi István: Új típusú üzletek - új technika 7
Szemenyei Pál: Idegenforgalom a határon: határőr-szemmel 10
Dr. Szalai János: Idegenforgalom a határon: vámos-szemmel 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek IX. 19
A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Szilvássy István: Vendéglátás Hencidától - Berettyóújfaluig 23
Dunszt Károly: A korszerű cukrászati kínálat felé 25

12. szám
Bíró Anna: Mit lehet és kell gyorsan tenni? 1
Halász József: Új, tartalmasabb kapcsolat 4
Mesteravatás 1973. 5
Nyárson-roston 6
Benics László: Több tejet és tejterméket! 9
Olvasóink írják 10
B. A.: Napirenden: a vállalati lapok 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek, új ízek 19
Buvári Tamás: Magas színvonalú szállodai munkát! 21
Merényi Andor: Gasztronómia és sport 23
Jánoskúti László: Szállodai munkaszervezés 27
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátás 1973. január-december Vendéglátás 1973. január-december Vendéglátás 1973. január-december

A címlapon bejegyzés található.

Állapot:
12.000 Ft
6.000 ,-Ft 50
30 pont kapható
Kosárba
konyv