A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Vendéglátás 1973. január-december

A magyar vendéglátó- és szállodaipar szakmai folyóirata - XVII. évfolyam 1-12. szám

Szerző

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 336 oldal
Sorozatcím: Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.

Előszó

1972-ben népgazdaságunk minden tekintetben tovább fejlődött és erősödött. Emelkedett népünk életszínvonala. Kielégítő volt a közellátás. Javult a kereskedelem munkája. összességében eredményekben... Tovább

Tartalom

1. szám
Szurdi István: A nemzetközi együttműködés fejleményei a belkereskedelemben 3
Bartolák Mihály: A szövetkezeti vendéglátóipar helyzete és feladatai 6
Bíró Lászlóné: Mit lehet és kell gyorsan tenni? 7
Kecskeméti Károly: Eszpresszókban jártunk 8
Nagy Tibor: Fiatalodik az öreg Veszprém 11
Gellai Imre: Központi húselőkészítő és Gasztrofol termelő üzem a Maglódi úton 17
A hónap kérdése 19
Turós Emil: Régi ételek - új ízek I. 23
Rózsa Miklós: Komputerek a szállodaiparban 26

2. szám
Molnár Károly: Időszerű teendőink a vendéglátásban 1
Kecskeméti Károly: A társadalom ipara 2
Bartolák Mihály: A szövetkezeti vendéglátóipar helyzete és feladatai II. 5
Végh László - Vászolyi Árpád: Ha szót kaptunk volna 6
Antalfy Lászlóné: Viszonteladás az Alföldi Vendéglátóipari Vállalatnál 10
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek II. 19
A szervezés: lehetőség 23
Konrádyné dr. Gálos Magda: Budapest 1873 25
S. Pákozdi Judit: Készül az üvegáru katalógus 27

3. szám
Andrikó Miklósné: Változó keresleti tendenciák - alkalmazkodó kínálat! 1
Bíró Lászlóné: Miről tárgyaltak? 2
Dömötör András: Új, korszerű vendéglátó üzlettípusok 6
Bartolák Mihály: A szövetkezeti vendéglátóipar helyzete és feladatai III. 8
Kecskeméti Károly: Az ifjúság szállodái 9
Gőz József: Új nyersanyagnormák 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek III. 19
Gyene István: Audiovizuális szakoktatás 21
Dr. Soós Péter: Más hasznán okulva 24
Búvári Tamás: A Magyar Szálloda Szövetség közgyűlése 25
Dombai Jenő: A felszolgálók bérezéséről 27

4. szám
Sivó Tibor: Az idegenforgalmi szezon előtt 2
Dániel Gergely: A Magyar Szakácsok és Cukrászok közgyűlése 3
Proháczik János: Centenáriumi hidegkonyhai kiállítás 5
Schulhof Géza: Centenáriumi cukrászati kiállítás 5
Lontai Egon: Hungarhotels Service Kupa '73
Kecskeméti Károly: Vendéglátás a Budapesti Műszaki Egyetemen 9
Tausin Károly: Reggeli a szállodában 10
Végh László: VIII. Hajdúsági Farsang 11
Dr. Tar Károly: Művészek és vendéglátók együttműködése 12
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek új ízek, IV. rész 19
A Vendéglátás kislexikonja
Mohácsi Ferenc: Ellenőrzés új módszerekkel 22
Éliás Tibor: Lemezklub 25
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés, I. 27

5. szám
Sivó Tibor: Elismerés és következtetések 1
Kitüntetések 3
Juhász Zoltán: A Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjéről 5
Seres István: A vendéglátás 1973. évi technikai fejlesztése 6
Konrádyné dr. Gálos Magda: A budapesti vendéglátóipar és idegenforgalom 100 éve 7
Gál Péter: Minden európai fővárosban 8
Révész Imre: Kockázatot kell és lehet vállalni 10
Bíró Anna - Pákozdi Judit: Vendégségben Mecsekalján 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek, új ízek 19
Kecskeméti Károly: Vendéglátás a Budapesti Műszaki Egyetemen 21
A Vendéglátás kislexikonja 22
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés II. 23
Csizmadia László: A gyorsfagyasztott húsból készült ételalapanyagokról 27

6. szám
Szurdi István: Idegenforgalmunk helyzete, fejlesztésének fő irányai 1
Kecskeméti Károly: Városportyán a Huba utcából 4
Sivó Tibor: A főidény - vizsgaidőszak is! 5
B. A.: Mit lehet és kell gyorsan tenni? 6
Lesták Pál: Megtartani és megerősíteni 7
Éliás Tibor: Irány a Balaton! 9
Pável Jánosné: A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalat 1 éve 10
Sebestyén Miklós: Versenytárs a piacon 12
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
S. T.: A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés 21
Major Tibor: A cukrászati versenyek céljáról 23
Balkus Imre: Mindentudó új éttermek Sarkad és vidékén 27

7. szám
Simon M. Andrásné: Az életszínvonal fejlődésének tükröződése a vendéglátásban 1
Dr. Bánrévi István: Új típusú üzletek nyitás előtt 4
Bíró Anna: Falatozó a szállodában 6
Halász Jenőné: A munkaerőmozgás alakulása 1972-ben a vendéglátásban 7
Rundik Jánosné: Egy árvizsgálat tapasztalatai 11
Koltai László: Ami jó a vendégnek, az jó a vállalatnak is 12
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
Martinez Ferenc: BNV '73 21
S. T.: A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 22
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés 26

8. szám
Sivó Tibor: Próbáljuk meg kényszerpálya nélkül 1
Andrikó Miklósné: Kölcsönös idegenforgalmunk a szocialista országokkal 3
Kecskeméti Károly: Soproni Ünnepi Hetek 5
Benics László: Így dolgozik a KGST Vendéglátó Munkacsoport 7
Éliás Tibor: Nyár a Balaton partján 9
Bíró Anna: Állandóan a figyelem középpontjában 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
S. T.: A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Tóth Béla: Sörtankokkal 23
Dr. Walkó Miklós: Szállodai munkaszervezés 25

9. szám
Interjú dr. Sághy Vilmos elvtárssal 1
Végh László: A vezetők továbbképzése jó befektetés 3
Tóth László: Koordinátor: az Utasellátó Vállalat 5
Új típusú üzletek - új ételek 6
B. Dr. Kubát Kinga: A korszerű italértékesítésről 7
Dr. Sergő Erzsébet: Ki rajzolta a karikatúrákat? 9
Dr. Foki László: Fejlesztés Pest megyében 11
Rózsa Miklós: Gondolatok egy vidéki cukrászda nyitása alkalmából 12
S. Pákozdi-Éliás: Balatoni képek 17
A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 18
Turós Emil: Régi ételek - új ízek 19
Dr. Kovács László: Turizmus és környezetvédelem 21
Szilvássy István: Így csinálják Mezőkovácsházán 22
Konrádyné Dr. Gálos Magda: 100 éves a Margitszigeti Nagyszálló 23
Olvasóink írják 25

10. szám
Sivó Tibor: Fordulópont? 1
Székely Györgyné: Mi kell a korszerű cukrászati kínálathoz? 3
Dr. Bánrévi István: Új típusú üzletek - új technika 4
Dr. Springer Ferenc: Tervek és feladatok a Velencei-tónál 7
Dr. Dobos György: Épül a Rózsadomb-grill 9
Vajda Pál: A víz is ital 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Leves az új konyhatechnikában 19
A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Dr. Groff Emil: A szállodavezető feladatai 22
Kántor Sándor: Mozgóárusítás a Dunakanyarban 25
Olvasóink írják 26

11. szám
Sivó Tibor: Igényeljük a szakszervezet aktív közreműködését 1
Sebestyén Péterné: Továbbképző konferencia 2
Régi és új rendezvények 4
Dr. Bánrévi István: Új típusú üzletek - új technika 7
Szemenyei Pál: Idegenforgalom a határon: határőr-szemmel 10
Dr. Szalai János: Idegenforgalom a határon: vámos-szemmel 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek - új ízek IX. 19
A VENDÉGLÁTÁS kislexikonja 20
Szilvássy István: Vendéglátás Hencidától - Berettyóújfaluig 23
Dunszt Károly: A korszerű cukrászati kínálat felé 25

12. szám
Bíró Anna: Mit lehet és kell gyorsan tenni? 1
Halász József: Új, tartalmasabb kapcsolat 4
Mesteravatás 1973. 5
Nyárson-roston 6
Benics László: Több tejet és tejterméket! 9
Olvasóink írják 10
B. A.: Napirenden: a vállalati lapok 11
A hónap kérdése 17
Turós Emil: Régi ételek, új ízek 19
Buvári Tamás: Magas színvonalú szállodai munkát! 21
Merényi Andor: Gasztronómia és sport 23
Jánoskúti László: Szállodai munkaszervezés 27
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátás 1973. január-december Vendéglátás 1973. január-december Vendéglátás 1973. január-december

A címlapon bejegyzés található.

Állapot:
12.000 ,-Ft
60 pont kapható
Kosárba