827.559

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Vendéglátás 1967. január-december

A Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátó Főigazgatóságának folyóirata/XI. évfolyam 1-12. szám

Előszó

Az új esztendő kezdetén a Minisztérium valamennyi munkatársa és a magam nevében köszönetemet fejezem ki a kereskedelem és a vendéglátóipar dolgozóinak eredményes - tudom, sokszor nagy türelmet és... Tovább

Tartalom

1. szám
A belkereskedelmi miniszter újévi üdvözlete 1
Bajza Sándor: Gondok és eredmények a budapesti gyermekélelmezésben 2
Rózsa Miklós: A dunaparti nagy változásról 3
Rózsahegyi György: Új mesterek vacsorája 6
Somogyi Jenő: Leltár 7
Nemesi Konrád: Megújult a régi Országház vendéglő, útjára indult a Postakocsi Étterem 8
Túrós Emil: Szakács szemmel Amerikáról 15
Hanák Sándorné: Néhány szó a szövetkezeti vendéglátó hálózat fejlesztéséről 16
Szigeti Andor: Változó körülmények - új feladatok az üzemi vendéglátásban 17
Vállalataink életéből 19
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (4. lecke) 21
Réder György: Rendhagyó Szilveszter 23

2. szám
Sivó Tibor: Főbb törekvések az árreform keretében 1
Dr. Nagy László: Ünnep egész évben 3
Édelmann Éva: Beszéljünk a legifjabbakról 5
Nemesi Konrád: Erzsébetváros 6
Burger Béla: Szállodai szakmai igényszintek 8
Kenderessi Zoltán: Hogyan készítsünk marcipán-figurákat? 10
Lontai Egon: Szakmánk büszkesége 15
Dr. Soós Péter: Munkavédelem az NDK-ban 16
Benics László: Kérek egy duplát 17
Hídvégi János: Néhány szó az italboltokról 19
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (5. lecke) 20
Berey István: A pályaudvari utasellátásról 22

3. szám
Eredményes munkát idén - jó felkészülést jövőre 1
Bihari Ferenc: Balatoni csúcsforgalom - gazdaságosan 3
Nemesi Konrád: Csasanova és társai 4
Lesták Pál: A hálózatfejlesztés főbb elvei a szövetkezeti vendéglátásban 8
Kóczián Andrásné: Szemelvények a magyar vendéglátás történetéből 17
Bíró Lászlóné: Ezüstsirály 23

4. szám
Turós Emil: Mestereink a szezonra való felkészülésről 1
Berzsenyi Sándor: Vásári előzetes 3
Dr. Borda József: Farsang a Hajdúságban 4
Walkó Miklós: A francia szállodák és éttermek osztályba sorolása 8
Dr. Dobos György: Budapest Szálló 1967 9
Horváth Józsefné: Országos Tanulóverseny 10
Nemesi Konrád: Italboltok 16
Dr. Rák József: A földművesszövetkezeti vendéglátás Budapesten 20

5. szám
Szente Imre: Az új beruházási rendszer kialakításának néhány fő kérdése 1
Lontai Egon: Emberek az eredmények mögött 4
Vámos István: Néhány tapasztalat a lengyel vendéglátásról 9
Molnár Mária: "KISZE" vacsorák 10
Benics-Sebestyén: Budapest éjjel 15
Végh László: Üzletcsoportok szervezésének indítékai és első tapasztalatai 18
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (8.) 20
Walkó Miklós: Olcsó formák a francia szállodaiparban 22

6. szám
Dr. Béres Antal: A szövetkezetek a lakosság szolgálatában 2
Dr. Csizmadia László: Gourmet Festival 4
Lontai Egon: Fiataljaink Marianske Lazne-ban 5
Bíró Lászlóné: Szövetkezetek Hevesben, Nógrádban 8
Kun Attila: A bolgár idegenforgalom 1967-ben 10
Nagy Júlia: Barátságos vendéglátás a barátság útján 15
Turós Emil: A paprikás csirke 16
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (9. lecke) 20
Tolnai-Benics: Vendéglátó hetek Komáromban, Borsodban 22

7. szám
Ruffy Péter: Az új Pejerliről 1
Hámor Mihály: Harmadszor Torquay-ban 3
Nemesi Konrád: Balatoni mozaik 6
Walkó Miklós: Néhány gondolat az idegenforgalmi propagandáról 8
Szigeti Andor: Nem a cégtábla 15
Dr. Groff Emil: Egyéves a Hotel Sport 17
Dr. Ketter László: Két kis aranyérem Lipcséből 23

8. szám
A kereskedelem hivatása a lakosság szolgálatában 1
Thammer Emil: 1 kérdés 3 felelet 4
Turós Emil: A zöldpaprika 15
Nagy György: Több és többféle halat! 16
Végh László: Hogyan lehet jobban, gazdaságosabban 17
Dr. Soós Péter: Elgondolkoztató 20
Somogyi Jenő: Hétköznapi gondolatok 22

9. szám
Végh László: Üzletcsoportok szervezésének indítékai és első tapasztalatai, II. 2
Gasztronómiai hírek a montreali Világkiállításról 3
Sebestyén Miklós: Bemutatjuk a székesfehérvári Velence Szállót 5
Dr. Nemesi Konrád: Kilátás az Avasról 6
E. Kanyevszkij: Az étkezés modern nagyüzemei 9
Csendes István: Megnyílt a Hotel Veszprém 15
Turós Emil: Előzetes tájékoztató a 1967. évi II. "Mestervacsora és Mestercukrász munkák bemutatójá"-ról 17
Dr. Soós Péter: Élő hagyományok 20
Dr. Hajdú Endre: Meleg étel konyha nélkül 23

10. szám
Sebes Sándor: A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 50. évfordulójára 1
Kóczián Andrásné: Vendéglátóipari dolgozók a haladásért 3
Lontai Egon: A szocializmussal együtt nőttek fel 5
Barta Rózsa: Vállalataink életéből 7
Sivó Tibor: Emberi oldalról 9
Dr. Nemesi Konrád: Múlt és jelen 10
Bíró Lászlóné: Úti beszámoló 16
Gáldonyi Béla: Séta Jaltában 20
Az ötnapos munkahét feltételei között 22
Kun Attila: Hotel Rosszija 23

11. szám
Dr. Nemesi Konrád: A KPVDSZ XXX. Kongresszusa után 1
Nagy Júlia - Sebestyén Miklós: FIJET Kongresszus 3
Dr. Wilcsek Jenő - Balla László: Továbbképzésen a vendéglátó vállalatok igazgatói 6
Király József: A vezetői rátermettség pszichológiai szempontból 8
Bíró Lászlóné: A RATIO 67. 9
Vállalataink életéből 16
Lelik János: Gazdasági verseny a vendéglátóiparban 18
Lépcsőfokok a szovjet közétkeztetés szervezeti felépítésében 20
Fűzy Pálné: Aktuális 22
Berzsenyi Sándor: V. Fűtés- és Légtechnikai Konferencia 23

12. szám
Lontai-Proháczik: Mestervacsora 2
Balla László: Esettanulmányok tapasztalatai 4
Faragó-Kassy: Jobban, gazdaságosabban 6
Dr. Koszó Károly: Munkaügyi kérdések az új gazdaságirányítási rendszerben 8
Proháczik János: Idegenforgalmi propaganda - a javából 10
Dr. Soós Péter: Márka 15
Király József: A vezetői tevékenység pszichológiai szempontból 17
Dr. Tiszai István: Az új beruházási rendszer fő vonásai 18
Turós Emil: Káposzta, káposzta - téli-nyári káposzta
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátás 1967. január-december Vendéglátás 1967. január-december Vendéglátás 1967. január-december Vendéglátás 1967. január-december

A lapélek elszíneződtek.

Állapot:
12.000 ,-Ft
60 pont kapható
Kosárba