1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás 1967. január-december

A Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátó Főigazgatóságának folyóirata/XI. évfolyam 1-12. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az új esztendő kezdetén a Minisztérium valamennyi munkatársa és a magam nevében köszönetemet fejezem ki a kereskedelem és a vendéglátóipar dolgozóinak eredményes - tudom, sokszor nagy türelmet és... Tovább

Előszó

Az új esztendő kezdetén a Minisztérium valamennyi munkatársa és a magam nevében köszönetemet fejezem ki a kereskedelem és a vendéglátóipar dolgozóinak eredményes - tudom, sokszor nagy türelmet és áldozatkészséget kívánó - munkájukért, amelyet 1966-ban végeztek.
Az 1967-es évben a magyar népgazdaság előtt az eddigiektől eltérő feladatok állnak. Gazdaságunk irányításának és működésének új rendszerét kell előkészíteni. Ennek bevezetése nyomán növekedni fog a kereskedelmi és vendéglátóipari vállalatok önállósága és hatásköre is. Ugyanakkor e vállalatok dolgozói nagyobb és tényleges jogokat nyernek saját munkahelyük ügyeinek intézésében. Keresetük alakulása pedig jobban összefüggésbe kerül majd azzal, hogy vállalatuk milyen eredményesen, gazdaságosan működik és hogy ebben egyénileg kinek, milyen a szerepe.
A megváltozott körülmények és feltételek ellenére sem változik azonban a kereskedelem és vendéglátóipar munkásainak, vezetőinek fő hivatása. Azt várják tőlünk, hogy mindennap, minden időben zökkenőmentesen, kulturáltan és udvariasan szolgáljuk ki a lakosságot és tőlünk telhetően könnyítsünk, javítsunk népünk ellátásán.
Kérem Önöket, vállalják ezt el továbbra is olyan jó szívvel és szakmai szeretettel, mint az elmúlt években tették, hogy 1967-ben is sikeresen teljesíthessük kötelességünket.
Mindnyájunknak sikereket a munkában, Önöknek és családjuknak egészséget, boldog újesztendőt kívánok. Vissza

Tartalom

1. szám
A belkereskedelmi miniszter újévi üdvözlete 1
Bajza Sándor: Gondok és eredmények a budapesti gyermekélelmezésben 2
Rózsa Miklós: A dunaparti nagy változásról 3
Rózsahegyi György: Új mesterek vacsorája 6
Somogyi Jenő: Leltár 7
Nemesi Konrád: Megújult a régi Országház vendéglő, útjára indult a Postakocsi Étterem 8
Túrós Emil: Szakács szemmel Amerikáról 15
Hanák Sándorné: Néhány szó a szövetkezeti vendéglátó hálózat fejlesztéséről 16
Szigeti Andor: Változó körülmények - új feladatok az üzemi vendéglátásban 17
Vállalataink életéből 19
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (4. lecke) 21
Réder György: Rendhagyó Szilveszter 23

2. szám
Sivó Tibor: Főbb törekvések az árreform keretében 1
Dr. Nagy László: Ünnep egész évben 3
Édelmann Éva: Beszéljünk a legifjabbakról 5
Nemesi Konrád: Erzsébetváros 6
Burger Béla: Szállodai szakmai igényszintek 8
Kenderessi Zoltán: Hogyan készítsünk marcipán-figurákat? 10
Lontai Egon: Szakmánk büszkesége 15
Dr. Soós Péter: Munkavédelem az NDK-ban 16
Benics László: Kérek egy duplát 17
Hídvégi János: Néhány szó az italboltokról 19
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (5. lecke) 20
Berey István: A pályaudvari utasellátásról 22

3. szám
Eredményes munkát idén - jó felkészülést jövőre 1
Bihari Ferenc: Balatoni csúcsforgalom - gazdaságosan 3
Nemesi Konrád: Csasanova és társai 4
Lesták Pál: A hálózatfejlesztés főbb elvei a szövetkezeti vendéglátásban 8
Kóczián Andrásné: Szemelvények a magyar vendéglátás történetéből 17
Bíró Lászlóné: Ezüstsirály 23

4. szám
Turós Emil: Mestereink a szezonra való felkészülésről 1
Berzsenyi Sándor: Vásári előzetes 3
Dr. Borda József: Farsang a Hajdúságban 4
Walkó Miklós: A francia szállodák és éttermek osztályba sorolása 8
Dr. Dobos György: Budapest Szálló 1967 9
Horváth Józsefné: Országos Tanulóverseny 10
Nemesi Konrád: Italboltok 16
Dr. Rák József: A földművesszövetkezeti vendéglátás Budapesten 20

5. szám
Szente Imre: Az új beruházási rendszer kialakításának néhány fő kérdése 1
Lontai Egon: Emberek az eredmények mögött 4
Vámos István: Néhány tapasztalat a lengyel vendéglátásról 9
Molnár Mária: "KISZE" vacsorák 10
Benics-Sebestyén: Budapest éjjel 15
Végh László: Üzletcsoportok szervezésének indítékai és első tapasztalatai 18
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (8.) 20
Walkó Miklós: Olcsó formák a francia szállodaiparban 22

6. szám
Dr. Béres Antal: A szövetkezetek a lakosság szolgálatában 2
Dr. Csizmadia László: Gourmet Festival 4
Lontai Egon: Fiataljaink Marianske Lazne-ban 5
Bíró Lászlóné: Szövetkezetek Hevesben, Nógrádban 8
Kun Attila: A bolgár idegenforgalom 1967-ben 10
Nagy Júlia: Barátságos vendéglátás a barátság útján 15
Turós Emil: A paprikás csirke 16
Pártos Dénesné: Orosz nyelvű beszélgetések (9. lecke) 20
Tolnai-Benics: Vendéglátó hetek Komáromban, Borsodban 22

7. szám
Ruffy Péter: Az új Pejerliről 1
Hámor Mihály: Harmadszor Torquay-ban 3
Nemesi Konrád: Balatoni mozaik 6
Walkó Miklós: Néhány gondolat az idegenforgalmi propagandáról 8
Szigeti Andor: Nem a cégtábla 15
Dr. Groff Emil: Egyéves a Hotel Sport 17
Dr. Ketter László: Két kis aranyérem Lipcséből 23

8. szám
A kereskedelem hivatása a lakosság szolgálatában 1
Thammer Emil: 1 kérdés 3 felelet 4
Turós Emil: A zöldpaprika 15
Nagy György: Több és többféle halat! 16
Végh László: Hogyan lehet jobban, gazdaságosabban 17
Dr. Soós Péter: Elgondolkoztató 20
Somogyi Jenő: Hétköznapi gondolatok 22

9. szám
Végh László: Üzletcsoportok szervezésének indítékai és első tapasztalatai, II. 2
Gasztronómiai hírek a montreali Világkiállításról 3
Sebestyén Miklós: Bemutatjuk a székesfehérvári Velence Szállót 5
Dr. Nemesi Konrád: Kilátás az Avasról 6
E. Kanyevszkij: Az étkezés modern nagyüzemei 9
Csendes István: Megnyílt a Hotel Veszprém 15
Turós Emil: Előzetes tájékoztató a 1967. évi II. "Mestervacsora és Mestercukrász munkák bemutatójá"-ról 17
Dr. Soós Péter: Élő hagyományok 20
Dr. Hajdú Endre: Meleg étel konyha nélkül 23

10. szám
Sebes Sándor: A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 50. évfordulójára 1
Kóczián Andrásné: Vendéglátóipari dolgozók a haladásért 3
Lontai Egon: A szocializmussal együtt nőttek fel 5
Barta Rózsa: Vállalataink életéből 7
Sivó Tibor: Emberi oldalról 9
Dr. Nemesi Konrád: Múlt és jelen 10
Bíró Lászlóné: Úti beszámoló 16
Gáldonyi Béla: Séta Jaltában 20
Az ötnapos munkahét feltételei között 22
Kun Attila: Hotel Rosszija 23

11. szám
Dr. Nemesi Konrád: A KPVDSZ XXX. Kongresszusa után 1
Nagy Júlia - Sebestyén Miklós: FIJET Kongresszus 3
Dr. Wilcsek Jenő - Balla László: Továbbképzésen a vendéglátó vállalatok igazgatói 6
Király József: A vezetői rátermettség pszichológiai szempontból 8
Bíró Lászlóné: A RATIO 67. 9
Vállalataink életéből 16
Lelik János: Gazdasági verseny a vendéglátóiparban 18
Lépcsőfokok a szovjet közétkeztetés szervezeti felépítésében 20
Fűzy Pálné: Aktuális 22
Berzsenyi Sándor: V. Fűtés- és Légtechnikai Konferencia 23

12. szám
Lontai-Proháczik: Mestervacsora 2
Balla László: Esettanulmányok tapasztalatai 4
Faragó-Kassy: Jobban, gazdaságosabban 6
Dr. Koszó Károly: Munkaügyi kérdések az új gazdaságirányítási rendszerben 8
Proháczik János: Idegenforgalmi propaganda - a javából 10
Dr. Soós Péter: Márka 15
Király József: A vezetői tevékenység pszichológiai szempontból 17
Dr. Tiszai István: Az új beruházási rendszer fő vonásai 18
Turós Emil: Káposzta, káposzta - téli-nyári káposzta
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátás 1967. január-december Vendéglátás 1967. január-december Vendéglátás 1967. január-december Vendéglátás 1967. január-december

A lapélek elszíneződtek.

Állapot:
12.000 Ft
6.000 ,-Ft 50
30 pont kapható
Kosárba
konyv