1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászat

Mindenkinek, receptekkel

Szerző

Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 309 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-375-410-0
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Reprint kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Háziasszonyaink, akik napi elfoglaltságuk mellett - sokszor pihenésre maradt idejüket megrövidítve - alkalmilag vagy rendszeresen készítenek családjuknak, vendégeiknek "házi süteményeket,... Tovább

Előszó

Háziasszonyaink, akik napi elfoglaltságuk mellett - sokszor pihenésre maradt idejüket megrövidítve - alkalmilag vagy rendszeresen készítenek családjuknak, vendégeiknek "házi süteményeket, édességeket", szorgoskodásuk közben gyakran állnak nehézségek előtt, amelyeknek megoldása sokszor nem egyszerű feladat.
A gondok már az első kérdésnél felmerülhetnek "mit is süssek? hogyan válasszam ki az olcsó, de jó készítmény receptjét?" És ha ez a gond lement a kedves hziasszony válláról, jön a következő kérdés: "vajon mennyi süteményt készítsek, a recept szerinti anyagokból milyen mennyiséget fogok kapni?"
Vissza

Tartalom

Első rész
Hasznos tanácsok a nyersanyagok ismeretéhez és kezeléséhez a házi cukrászatban7
Kisgépek, felszerelések, szerszámok kezelése és használata a házi cukrászatban7
Egyes sütemények sütéséhez szükséges hőfokok. Fokozatos sütés. A sütés minőségi bírálata (kisültség foka). Sütési rendszerek62
Félkészáruk és felhasználásuk a háztartásokban65
Sütemények hétköznapra, ünnepekre69
A receptek kiválasztása72
Második rész
Első fejezet
Tésztafajták és a belőlük készíthető sütemények79
Élesztős tészták79
Élesztős tészták receptjei85
Blundel vagy hajtogatott élesztős alaptészta102
Vegyes élesztős sütemények113
Omlós tészták és sütemények116
Vajas tészták151
Forrázott (égetett) tészták és sütemények161
Felvert tészták és a belőlük készült sütemények169
Marcipánfélék206
Vegyes sütemények212
Rétestészták készítése229
A süteménykészítés fontosabb műveleteiről232
Krémek, töltelékek233
Sajtos, sós vagy húsos krémek készítése240
Második fejezet
Fagylaltkészítés251
Fagylaltkészítés gép nélkül251
Fagyasztás hűtőszekrényben253
Fagylaltkészítés kézi fagyasztóval254
Fagylaltok receptjei255
Fagylalthoz való sütemények265
Parfé készítés269
Poharas krémek274
Gyümölcskocsonyák, saláták281
Házi hűsítő italok készítése285
Gyümölcsök házi tartósítása289
Tudnivalók a gyümölcsök konzerválásáról290
Gyümölcsízek, dzsemek (jam-ok), lekvárok291
Szárított gyümölcsök készítése292
Befőttek293
Gyümölcsbefőttek cukor nélkül296
Felhasznált irodalom301
Tárgymutató303

Rudnay János

Rudnay János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rudnay János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv