Több mint 59.000 kötet Vallás témakörben , 20% kedvezménnyel!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A kristályvizű folyó partján

Szerző
Fordító

Kiadó: Tatran Könyvkiadó
Kiadás helye: Bratislava
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 258 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:

Fülszöveg

Rudolf Jasik, a fiatalon, negyvenéves korában elhunyt szlovák író első regénye a Kysuca vidékére viszi az olvasót, az első köztársaság nyomoráról fest lehangoló s egyben felemelő képet. A regény legfőbb erőssége az a mód, ahogy Jasik a Kysuca-vidék irtványainak feneketlen nyomorát festi. a környezetrajz s az epizódok, a fény és az árnyék váltakozása balladaivá formálja a regény stílusát és szerkezetét. Dzijano és Mária alakja, néhány szép, tiszta fejezet, néhány mesteri kép és hasonlat jelzi, hogy vérbeli író jelentkezett könyvével a szlovák irodalomban.
A kopár hegyoldalakon tengeti életét az irtványok népe, sivár nyomorban, szellemi sötétségben, babonásan, koldulva, reményteleül. Mozdulatlan, állóvízszerű lét, egész addig, amíg meg nem jelenik Stefan, az Ostravát járt, üldözött forradalmár, aki mozgásba hozza a környéket, az irtványt is, éhségtüntetést szervez, s meghurcoltatása árán is kiharcolja a vidék nyomorultjainak a kenyeret.
Mária és Stefan szerelmének története a könyv... Tovább

Rudolf Jasik

Rudolf Jasik műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rudolf Jasik könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A kristályvizű folyó partján A kristályvizű folyó partján A kristályvizű folyó partján A kristályvizű folyó partján

A védőborító kissé szakadozott, kopottas, elszíneződött, a lapélek foltosak.

Állapot:
840 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba