1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcsitalok és gyümölcskészítmények

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Ceres Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 162 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A gyümölcsitalok és gyümölcskészítmények minősége igen nagy mértékben a felhasznált víz mennyiségétől és minőségétől függ.
A gyümölcsitalok és gyümölcskészítmények... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A gyümölcsitalok és gyümölcskészítmények minősége igen nagy mértékben a felhasznált víz mennyiségétől és minőségétől függ.
A gyümölcsitalok és gyümölcskészítmények előállítására felhasznált víz rendelkezzék a jó ivóvíz összes tulajdonságaival, vagyis legyen színtelen, átlátszó, szagtalan és jóízű.
De bármilyen eredetű víz - a desztillált víz kivételével - mész- és magnéziumsókat tartalmaz, amelyek - ha nagyobb mennyiségben vannak jelen - zavarossá teszik a belőlük készült italokat; ezeket a sókat tehát megelőzően el kell távolítani a vízből. Az italok készítésére legideálisabb a desztilált víz lenne, de ennek beszerzése a háztartások számára nehéz.
A magas mésztartalmú vizet házi italkészítéshez úgy tehetjük használhatóvá, ha felforraljuk. A főzéssel ugyanis a mészsók nagy része kicsapódik.
Amint az előbbiekben ismertettük, az italok zavarosodósónak az említett sók a fő okozói, de a vízben lebegő egyéb részecskék is okozhatnak bajt." Vissza

Tartalom

A GYÜMÖLCSITALOK ÉS GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK NYERSANYAGAI
1. A VÍZ
2. A cukor
Cukorszörp készítése
A karamell készítése
3. A szesz
A borpárlat
4. A rum
5. A gyümölcs
6. Gyümölcsszörpök
Vaníliaszörp
Narancsszörp
Citrom és grape-fruit szörp
Szamócaszörp
Ribiszkeszörp
Málnaszörp
Meggyszörp
Keserűcseresznye-szörp
Kajszibarack-szörp+-69*Ő21szibarack-szörp
Rózsaszörp
7. Aromás kivonatok
A LIKŐR. A KOKTÉL, BÓLÉ ÉS EGYÉB HŰSÍTŐ ITAL KÉSZÍTÉSÉHEZ
SZÜKSÉGES FELSZERELÉS
A LIKŐRÖKHÖZ SZÜKSÉGES ALKOHOLMENNYISÉG KISZÁMÍTÁSA
HŰSÍTŐ ITALOK
Gyümölcsszörpös hűsítő italok
Narancsszörp
Grape-fruit szörp
Grape-fruit és narancsleves hűsítő ital
Grape-fruit, narancs- és citromlével készült hűsítő ital 25
Szederszörp
Szamócaszörp
Málnaszörp
Keserűcseresznye-szörp
Őszibarackszörp
Tutti-frutti hűsítő ital
Limonádé
Meggyszörp
Szénsavas hűsítő italok
Tojás hozzáadásával készült gyümölcs hűsítő italok - flipek
Citromfélékből készült flip málnával
Szamócaflip
Málnaflip
Kávéflip
Cseresznyeflip
Málna és kajsziflip
Narancs és málnaflip
Narancsflip tejszínnel
Fagylalttal és szódavízzel készült hűsítő italok
Fagylaltos kajszibarackszörp
Fagylaltos ribiszkeszörp
Fagylaltos szamócaszörp
Fagylaltos málnaszörp
Fagylaltos narancsszörp
Fagylaltos vaníliaszörp
Különböző összetételű kedvelt hűsítő italok tejből, szörpből, gyümölcsléből vagy friss gyümölcsből
Szamócatej
Málnatej
Mogyorótej
Narancstej
Pohártípusok és házi bárszekrények
Étvágyserkentő - aperitif - koktél receptek
Emésztést elősegítő koktél receptek
Délutáni koktélpartira való receptek
Üdítő szeszesitalok szódavízzel
Jéggel és gyümölccsel készült szeszesitalok
Mentás szeszesitalok
Egyéb szeszesitalok, különböző alkalmakra
Gyorsan készült puncsok
A BÓLÉ
Hideg úton készített bólé
Narancs-bólé
Eper-bólé
Tavaszi-bólé
Sárgadinnye-bólé
Őszibarack-bólé
Citrom-bólé
Meleg bólé
Égetett cukor-bólé
Kávé és konyak bólé
Vörösbor-bólé citrommal
Vörösbor-bólé naranccsal
Fehérbor-bólé naranccsal
Vörösbor-bólé citrommal és naranccsal
Fehér bólé
LIKŐRÖK
Diólikőr
Szőlőlikőr
Almalikőr
Birslikőr
Őszibaracklikőr
Cseresznyelikőr rummal
Keserű feketecseresznye likőr
Meggy likőr
Málnalikőr
Citromlikőr
Narancslikőr
Somlikőr
Szamócalikőr
Kajszibarack likőr
Szederlikőr
Mézlikőr
Vanílialikőr
Kávélikőr
Kávélikőr tejszínnel
Ribiszkelikőr
Meggylelke
Meggylelke rummal
Cherry Brandy
Áfonya likőr
Cseresznyelikőr
A ház bora
A kén használata a házi borászatban
A bor és a gyümölcsborok derítése
A derítés szabályai
A házi kis borászat szűrőkészülékei
Házi borreceptek
Fojtott bor
Aszubor sűrített mustból
Szeszezett csemegebor
Vörös csemegebor
ürmös
Édes csemegeborok
Édes csemegeborok utóérlelt szőlőből
Illatos csemegeborok
Száraz illatos borok
Görög mintára készült édes csemegeborok
A vermutok
A fűszerek kivonása
A vermut előállításának klasszikus vázlata
Egyéb vermut receptek
Erősítő és étvágygerjesztő borok
a gyümölcsborok
A gyümölcsmust nyerése és előkészítése
A gyümölcsmustok erjesztése
A gyümölcsborok kezelése
Gyümölcsbor receptek
Almabor
Alma és körte vegyesbor
Alma vermut
Körtebor
Birsalmabor
Gyümölcsléből készült ürmös
Áfonyabor
Szederbor
Málnabor
Szamócabor
Fajeper-bor
Ribiszkebor
Egresbor
Szilvabor
Kajszi barackbor
Meggybor
Meggy és cseresznye vegyes bor
Csipkebogyóbor
HÁZI GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK
Cukrozott gyümölcsízek (marmeládék)
Kajszibarack-íz
Cseresznye és meggyíz
Kertieper, szamóca és málnaíz
Alma és szilva vegyesíz
Szilvaíz
Gyümölcssajtok
Dzsemek
Kajszibarack-dzsem
Meggy-dzsem
Cseresznye-dzsem
Szamóca-dzsem
Birsalma-dzsem
Hámozott őszibarack-dzsem
Szilva-dzsem
Dulcsácák
Rózsa-dulcsáca
Szamóca-dulcsáca
Cseresznye-dulcsáca
Meggy-dulcsáca
Érett kajszibarack-dulcsáca
Zöldkajszibarack-dulcsáca
Zöldszilva-dulcsáca
Érett szilva-dulcsáca
Őszibarack-dulcsáca
Gyümölcskocsonyák
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv