1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

És nekem mi közöm ehhez?

A családom története

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 251 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-227-769-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Ágnes kilépett a hálószobájából. Kisminkelte, megfésülte és kicsinosította magát a kedvemért. A lányai ott álltak mellette, boldogan, hogy így láthatják az édesanyjukat.
- Ő az... Tovább

Előszó

Részlet:
"Ágnes kilépett a hálószobájából. Kisminkelte, megfésülte és kicsinosította magát a kedvemért. A lányai ott álltak mellette, boldogan, hogy így láthatják az édesanyjukat.
- Ő az Európából jött vendég - magyarázták neki -, az unoka.
- Az unoka, hisz tudod. - Nem, Ágnes nem tudta, látszott rajta.
Üdvözölték egymást, és leültek a kerek asztalhoz a nappaliban, valahol Buenos Airesben. Ágnest a nagyanyám naplójából ismertem, amelyet a zsebemben hordtam. Mindketten ugyanabban az aprócska, nyugat-magyarországi faluban nőttek fel, gyerekkorukban nap mint nap látták egymást, jóllehet különbözött az életük. Ágnes szüleinek csemegeboltjuk volt, a nagyszüleimnek meg egy kis kastélyuk kavicsos udvarral, a közepén gesztenyefával. Nyugodt, vidéki élet volt, írta nagyanyám a gyermekkoráról, évszakok uralt élet. A háborúig." Vissza

Fülszöveg

Sacha Batthyány történetét nem csak azért érezhetjük magunkénak, mert neve ismerősen cseng minden magyar olvasó számára. A fiatal, sikeres, a történet kezdetén fülig szerelmes újságíró boldog is lehetne, ha családja múltja nem vetne árnyékot életére. Mikor megtudja, hogy nagynénje a II. világháború végének egyik legszörnyűbb náci bűntettébe keveredett, elhatározza, hogy kideríti az addig gondosan elhallgatott igazságot. Miközben nyomoz, azzal szembesül, hogy az igazság feketén-fehéren nagyon nehezen megragadható - különleges, mégis nagyon jellemző közép-európai családtörténete pedig ráébreszti, hogy fiatal ember létére, traumái a XX. században gyökereznek. Útja Buenos Airestől Szibérián át Kistarcsáig vezet, hogy a sötét, kibeszéletlen titkoktól terhes múlttal szembenézzen, és újra boldog lehessen.

Sacha Batthyány

Sacha Batthyány műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sacha Batthyány könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv