| Kiadó: | Aranyhal Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-9268-85-2 |
| Előszó | 3 |
| Néhány szó a tejről és a tejtermékekről | 3 |
| A napi fehérjeszükséglet | 3 |
| A mai bolti tej | 4 |
| Az érdekesség kedvéért | 5 |
| Mit tartalmaz a tej? | 6 |
| A tej az emberiség legősibb tápláléka | 6 |
| A Biblia - a tejtermékekről | 7 |
| A friss tej | 7 |
| Szépségápolás tejjel | 8 |
| Az aludttej a népi gyógyászatban | 8 |
| Joghurt | 8 |
| Joghurt készítése otthon | 9 |
| Kefír | 9 |
| Író és savó | 10 |
| A sajt | 10 |
| Sajttörténelem | 10 |
| A magyar sajt története | 11 |
| A különféle sajtok | 12 |
| Egészségünk védelmében | 13 |
| Tejföl | 14 |
| Túró | 15 |
| Tejszín és vaj | 16 |
| Levesek | 18 |
| Levesbetétek | 25 |
| Főételek | 27 |
| Vendégváró finom falatok és édességek | 54 |
| Saláták | 72 |
| Fondük | 75 |
| Irodalomjegyzék | 78 |