1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy csipet józan íz

Salamon Magda 270 receptje

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kalligram Könyv- és Lapkiadó Kft.
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 188 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 978-80-8101-329-4
Megjegyzés: Első kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ez a szakácskönyv is úgy kezdődik, mint minden más szakácskönyv: „A sajtot kis kockákra vágjuk, és az Olívaolajjal, sóval, kevés chilivel és törött borssal legalább 1 órára, de akár 1/2 napra letakarva félretesszük..." Csak néhány recept elolvasása után derül ki, hogy itt merőben új ételeket kínál a szerző asztalunkra. Nemcsak a szemlélete más, hiszen kerüli a vörös húsokat, a nehéz zsírokat, a cukrot, és előnyben részesíti a szervezet számára könnyen feldolgozható ételeket, hanem tájainkon kevéssé ismert és használt fűszerekkel, alig ismert, de nálunk is egyszerűen termeszthető növényekkel is megismertet. Újfajta főételek, szokatlan körítések és levesbevalók receptjeivel, eredeti ízkombinációkkal lepi meg olvasóit, és főzni csábítja azokat is, akik eddig nem szívesen sürgölődtek a konyhában. Az étel nemcsak táplálék, életünk fenntartója. Az étel az ízek kultúrája, az ízlés és a szépérzék fejlesztője. Lapozgassanak örömmel ebben az okos szakácskönyvben, és próbálják ki a benne... Tovább

Fülszöveg

Ez a szakácskönyv is úgy kezdődik, mint minden más szakácskönyv: „A sajtot kis kockákra vágjuk, és az Olívaolajjal, sóval, kevés chilivel és törött borssal legalább 1 órára, de akár 1/2 napra letakarva félretesszük..." Csak néhány recept elolvasása után derül ki, hogy itt merőben új ételeket kínál a szerző asztalunkra. Nemcsak a szemlélete más, hiszen kerüli a vörös húsokat, a nehéz zsírokat, a cukrot, és előnyben részesíti a szervezet számára könnyen feldolgozható ételeket, hanem tájainkon kevéssé ismert és használt fűszerekkel, alig ismert, de nálunk is egyszerűen termeszthető növényekkel is megismertet. Újfajta főételek, szokatlan körítések és levesbevalók receptjeivel, eredeti ízkombinációkkal lepi meg olvasóit, és főzni csábítja azokat is, akik eddig nem szívesen sürgölődtek a konyhában. Az étel nemcsak táplálék, életünk fenntartója. Az étel az ízek kultúrája, az ízlés és a szépérzék fejlesztője. Lapozgassanak örömmel ebben az okos szakácskönyvben, és próbálják ki a benne található recepteket. Vissza

Tartalom

Bevezető 9
Levesek és levesbevalók 13
Előételek, ízesítők, kismártások 43
Saláták 67
Kenyerek, cipók, pogácsák 78
Zöldséges ételek 89
Tésztáravalók, tészták, bulgur, köles, hajdina, árpa, rizsek 128
Húsos ételek 159
Halak 177
Függelék 182
Betűrendes mutató 189

Salamon Magda

Salamon Magda műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Salamon Magda könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy csipet józan íz
Állapot:
2.340 ,-Ft
19 pont kapható
Kosárba
konyv