1.035.019

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Szovjet Hadsereg a Horthy-vezérkar titkos jelentéseiben 1941-1943

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szikra Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A felszabadulás után tömegével kerültek elő a nemzetvesztő politikát folytató horthysta rendszer okmányai, amelyek ismételten bizonyították, hogyan csapták be a fasiszták a magyar népet.
Ebben a... Tovább

Előszó

A felszabadulás után tömegével kerültek elő a nemzetvesztő politikát folytató horthysta rendszer okmányai, amelyek ismételten bizonyították, hogyan csapták be a fasiszták a magyar népet.
Ebben a kis füzetben, a horthysta vezérkar néhány szigorúan titkos okmányának bemutatásával, ízelítőt adunk katonai vonatkozásban a horthysta rendszer igazi arculatáról. Adalékokat arról, hogy mi történt a kulisszák mögött a II. világháborúban a keleti hadműveleti területeken lezajlott eseményekkel kapcsolatban, mit írtak a titkos jelentésekben - és ugyanakkor, hogyan vezették tudatosan félre a magyar közvéleményt. Dokumentumok bizonyítják, hogyan akarták a fasiszta hazaárulók a néptömegek előtt védekezésként feltüntetni a Szovjetunió elleni galád támadást, hogyan vezették félre és vitték bele a történelem legvéresebb, igazságtalan háborújába a magyar népet.
A titkos jelentések leplezetlenül tárják elénk a fasiszta rendszer szadizmusát, a horthysta-honfiak gazságait a békés szovjet lakossággal szemben. Rávilágítanak arra is, milyen hidegvérrel mozgósították államapparátusukat a "Legfelsőbb Hadúr" irányításával és "szentesítésével" történelmünk legkegyetlenebb gaztettének végrehajtására, hogyan gyilkolták halomra német cinkosaikkal együtt a magyar katonákat.
E kis füzetben szereplő dokumentum-gyűjtemény csak csepp abból a tengernyi okmányból és tényből, amely bizonyítja a Szovjetunió szívós békeakaratát, népeinek szilárd egységét, hazaszeretetét, az emberi haladás ügye iránt érzett lobogó lelkesedését, mélységes gyűlöletét a népjogok ellenségeivel szemben.
A Horthy-fasiszták sajátkezűleg aláírt titkos jelentéseikben fogcsikorgatva ismerik el a Szovjetunió, a Szovjet Hadsereg gigászi erejét, a szovjet hadvezetés és haditechnika fölényét, a szovjet katona és partizán számukra "hihetetlen" hősiességét.
E dokumentumok ma is intőjelül szolgálnak a háborús gyújtogató imperialista körök számára. Előremutatnak és figyelmeztetik a népek ellenségeit, minden agresszort, hogy a haditapasztalatokban meggazdagodott, a modern haditechnikával jól felszerelt Szovjet Hadsereg - amelynek oldalán ma már Kína és a többi népi demokratikus országok hadseregei is ott állnak - még erősebb, legyőzhetetlenebb mint valaha volt. Vissza

Sallai Elemér

Sallai Elemér műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sallai Elemér könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv