A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Elysiumi mezők

Szerző
Fordító

Kiadó: Századunk kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fővárosi Nyomda Rt. nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ne kutassuk, hányszor kellett a ma ötvenéves emberének, ha e hitszakadásos napokban is meg tudta őrizni hitét a humanista eszményekben, lélekben megújulnia. Voltak évek, amikor ezeknek az... Tovább

Előszó

Ne kutassuk, hányszor kellett a ma ötvenéves emberének, ha e hitszakadásos napokban is meg tudta őrizni hitét a humanista eszményekben, lélekben megújulnia. Voltak évek, amikor ezeknek az eszményeknek szolgálatában éber őrséget tartott egy világlelkiismeret, amely megszólalt a cári programok, a Dreyfus-pör, a Ferrer kivégzése idején, de - elismerjük - vészesen berekedt a háborúban és a háborút követő békék születése éveiben. Mégis, a ma ötvenéves emberében ez az ifjúkori emlék, egy hatalmas emberi szolidaritás viziója éleszti újra a hitet, hogy valaha sikerülni fog a személyiség öncélúságát egy tökéletesen megszervezett társadalomba beleépíteni.
Salvador de Madariaga, aki ma ötvenkét éves, huszonkét éves volt abban a Spanyolországba, amely Francisco Ferrert, a spanyolországi iskolai reform elindítóját a barcelonai felkelésben való részesség vádja miatt kivégezte. A spanyol-amerikai háború utáni Spanyolország volt ez már, határai között már lenyugodott a nap; afrikai birtokain kívül alig maradt valamije hajdani hatalmas gyarmatbirodalmából. Az egész világ a spanyol forradalmat várta a balul sikerült háborús kaland után, de ennek a vetése ekkor még nem érett meg.
Vissza

Salvador De Madariaga

Salvador De Madariaga műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Salvador De Madariaga könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv