A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Székely szótár

Szerző
Lektor

Kiadó: Havas Kiadó
Kiadás helye: Kézdivásárhely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 195 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-8311-47-0

Előszó

Tovább

Fülszöveg


öbb mint másfél évszázad teltei Kriza János tájszótárának megjelenése óta, és azóta sem született egy újabb összefoglaló munka, mely a székelység egyik legnagyobb kincsét, a nyelvet térképezné fel. A költőként is jól ismert szerző, Sántha Attila ezt a mulasztást próbálta pótolni a Székely Szótár szerkesztésével. Munkája egyaránt alapos filológiai és irodalmi teljesítmény: úgy rögzíti a székelység mai, az egyediségét érdekes módon megtartó nyelvállapotát, hogy találó irodalmi (és nemcsak) példamondatokat keres a szavakhoz, melyek fényében azok felragyognak.
Sántha Attila 1968-ban született Kézdivásárhelyen.Tanulmányait a kolozsvári tudományegyetem bölcsészkarán végezte, ahol 1996-ban magiszteri diplomát szerzett szocio-etno-lingvisztikából. Verskötetei: Münchhausen báró csodálatos versei (1995), Az ír úr (1999), Kemál és Amál (2004). Az Erdélyi Magyar írók Ligájának (E-MIL) elnöke.
Fülszöveg Kép

Sántha Attila

Sántha Attila műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sántha Attila könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Székely szótár Székely szótár Székely szótár Székely szótár

A borító kissé kopott, sérült.

A példány ISBN száma: 973-86911-0-9

Állapot:
2.840 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba