859.834

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tibeti közmondások

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Kelet Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 189 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN: 978-963-8807-84-7

Fülszöveg

Ázsia kultúráiban igen népszerű műfaj a bölcsmondás-irodalom és népi műfajú párja, a közmondás-irodalom.
A közmondások világlátásunk legőszintébb megmutatkozásai. Tisztánlátás és józanság nyilvánul meg bennük, nem szépítik meg a valóságot, nem ismerik a mellébeszélést, a köntörfalazást. Nem torzítja a közmondások megállapításait intellektuális fortély, spekuláció, megfelelési szándék.
A tibeti közmondásokat is a nyílt, egyenes beszéd jellemzi, nem tartózkodnak az erősen profán megszólalásoktól sem. Ugyanakkor igen költőiek is a tibetiek közmondásai. Mintha könnyű hangolódásuk a líraiságra, a dalra, ebben a műfajban is erősebben és gyakrabban jelenne meg, mint a tőlük nyugatabbra élő közösségek közmondás-irodalmában.
Ez a fokozott érzelmiség, költőiség, megkapó tulajdonsága a tibeti közmondásoknak. Égetően fontos felismeréseik, meglátásaik megfogalmazódása az emberi világról ezért olyan erőteljes hatású. Ám a költőiség nem nélkülözi az üdítő szellemességet, a kitűnő humort sem.... Tovább

Tartalom

Közmondások / 1-742. 11
Utószó / Sári László 175

Sári László

Sári László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sári László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem