A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ezerarcú boszorkány

A PCOS-ről lányoknak és asszonyoknak

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: PCOS.hu
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-08-2512-2
Megjegyzés: Színes fotókkal és fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Napjaink túlfeszített iramú, humanitását lassan elvesztő világában egyre nagyobb szükségünk van a hiteles információkra.
Márpedig ez az összefoglaló rögös utakon megszerzett, könnyekkel, öniróniával és humorral fűszerezett, valós élettapasztalatot nyújt át, ami megbecsülendő Érték!
Ugye milyen meg- és felfoghatatlan a PCOS? Erre én magam vagyok a legjobb példa, akitől a Családja már számtalanszor megkérdezte: "Mivel is foglalkozol te valójában?". Én ilyenkor türelmesen magyaráztam, de mindig maradtak homályos területek. Aztán a szerzők egy szép napon megtiszteltek a bizalmukkal és elküldték nekem ezt a könyvet. Én pedig "teszteltem" vele a Családomat és vártam! Amit én hosszas eszmefuttatásokkal nem tudtam elérni, azt bizony (bevallom töredelmesen) ez a könyv elérte, mivel a Családom egyszerre kiáltott fel: "Most már értjük, mivel is foglalkozik a gyerek!"

Tartalom

Almák és körték - miért írtuk meg ezt a könyvet? 13
Rövid bemutatkozás, melyben a szerzők feltárják: mi késztette őket arra, hogy megírják ezt az ismeretterjesztő könyvet a sorstársaiknak.
A forráshoz csak az árral szemben lehet eljutni - a szerzők története 15
Két hiteles történet a két szerzőtől. Mind a ketten évek óta dolgoznak azon, hogy a PCOS - bár vezető meddőségi ok - végre érthető legyen a laikusok számára. Közben maguk is megjárták a hadak útját...
Elveszve a tünetek labirintusában - igaz történetek és leírás a tünetekről 21
Sorba veszik a szerzők, hogy melyek a jellegzetes tünetek, de mennyire sokszínűek is ezek. Sőt: van, amikor alig van tünet... és van, amikor a PCOS-re utaló tünetek más betegséget rejtenek.
Csöbörből vödörbe 33
Egy összefoglaló arról, hogy a sorstársak jellegzetesen milyen akadályokba futnak bele, ami miatt nagyon sokára jutnak el a korrekt kezelésig (már ha...).
Most akkor PCOS vagy sem? 41
A szerzők leírják, hogy az ún. rotterdami kritériumok alapján ki tekinthető PCOS-esnek. Egy teszt is segít.
Sikertörténetek előtt... kudarctörténetek -
A KONZERVATÍV KEZELÉSEKRŐL 47
A PCOS-t napjainkig sok helyen konzervatív módon kezelik, sőt, teherbeesési nehézség esetén hagyományos asszisztált reprodukciós eljárással próbálnak segíteni az orvosok. A szerzők ennek hátulütőiről mesélnek, idézve személyes történetekből is.
Az EZERARCÚ BOSZORKÁNY
Az a bizonyos megjegyezhetetlen szó - az inzulinrezisztencia (kialakulása és következményei) 59
Mi is áll a PCOS hátterében? Az inzulinrezisztenciáról nem is gondolnánk, hogy
mára civilizációs betegséggé vált. Hajdanán ez a túlélés záloga volt... Egy kis biokémia. Amennyiben utáltad a bioszt, akár felmentést is adhatnánk e rész elolvasása alól, de éppen a saját érdekedben nem tesszük!
Tetten érni az inzulinrezisztenciát 67
Hogyan győződhetsz meg arról, hogy inzulinrezisztens vagy-e?
Harc az IR ellen - a három pillér lényege 71
Jól áttekinthető leírás arról, hogyan lehet „tetten érni" az inzulinrezisztenciát, és ennek komplex kezelésével hogyan fordíthatók visszájára a káros folyamatok. Szóba kerülnek olyan kiegészítő, de mégis alapvető belgyógyászati ismeretek, amelyek az érintettek számára elengedhetetlenek.
Miért olyan nehéz...? - az életmódváltás nehézségei, esendőségek, tipikus hibák 83
A szerzők esendő arcukat mutatják: nekik is nehéz volt, de mostanság is nehéz a komplex kezelést követni. Tudomásul kell venni: a PCOS elleni harc nem sétagalopp, de beépíthető az életvitelbe, és ennek végeredménye egy kiegyensúlyozottan, jól működő szervezet. Viszont ez egy tanulási folyamat, melynek során rengeteg hibát lehet véteni.
PCOS sikertörténetek 97
Mi más adhatna erőt a sorstársaknak, mint azoknak a története, akiknek sikerült!
Olyan babák fotóit is megmutatjuk, akik a hármas kezelés eredményeként fogantak meg.
a PCOS szívügyünk - az alapítvány tevékenységéről 107
2007-ben jött létre az Alapítvány, melynek célkitűzése: minél több érintettet elérni, és a korrekt kezelés irányába terelgetni. Jelentős az aluldiagnosztizált és félrekezelt - vagy elhanyagolt - esetek aránya. Az alapítvány honlapot üzemeltet, rendezvényeket szervez és önsegítő köröket működtet. Ennek a könyvnek a megírását is az Alapítvány támogatta.
Köszönetnyilvánítás 115
Szószedet laikusoknak 117
Szakirodalom 124
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv