1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Villány-Siklós borút

Szerző
Fotózta

Kiadó: Villány-Siklósi Borút Egyesület
Kiadás helye: Villány
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kihajtható színes térképmelléklettel. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Távolról lankás hegyvidék, nem különb, mint a többi, ötven, száz, vagy ezer kilométernyire innen. Könyvből, vagy képekről nehéz elképzelni, hogy itt, a máriagyűdi zarándokhelytől a palkonyai... Tovább

Előszó

Távolról lankás hegyvidék, nem különb, mint a többi, ötven, száz, vagy ezer kilométernyire innen. Könyvből, vagy képekről nehéz elképzelni, hogy itt, a máriagyűdi zarándokhelytől a palkonyai pincesorig, Siklóson, Nagyharsányon, Villányon keresztül mit rejt a táj.
Napsütés, hófehér présházak, finom ételek, vidám, barátságos emberek, változatos táj, történelmi emlékek sora, és a csoda, a Villány-siklósi borvidék bora fogadja az idelátogatót.
„A jó bornak nem kell cégér", tartja a magyar közmondás. Mi most mégis beszélünk róla, hirdetjük nagyságát, mert szeretnénk, ha minél többen megismernék a siklósi és a villányi bor zamatát, s magukkal vinnék a mediterrán jellegű táj és természet emlékét, a vendégszeretet jó hírét.
Az ország legdélibb vidékén, a Villányi hegység lankás lejtőin mintegy 30 km hosszan nyolc települést és szőlőültetvényeit foglalja magába a Villány-Siklósi Borút.
A hegyvonulat lábánál - római kori leletek tanúskodnak erről - a II. század óta foglalkoznak szőlő- és bortermeléssel az itt élők. Ma mintegy kétezer hektár kiterjedésű a Villány-Siklósi borvidék teljes szőlőterülete, mely a tengerszint felett 130-442 méter magasságban helyezkedik el.
A tavasz korán érkezik, a nyár hosszú és forró, ősszel gyakori az „indián nyár", avagy miként mifelénk mondják, a „vénasszonyok nyara". A kedvező földrajzi adottságok, a mediterrán jellegű klíma, a talaj változatossága, a soknemzetiségű Baranya évszázados hagyományainak és tapasztalatainak köszönhetően itt teremnek a legjobb minőségű és legszélesebb választékú borok Magyarországon.
A Villány-siklósi borvidék borait már az 1800-as években ismerték Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, de Európán kívüli országokban is. Napjainkban ismét kedvezően ítélik meg a térség borait határainkon belül és kívül egyaránt. A villányi bortermelő gazdák számos borverseny, kiállítás díjazott szereplői és jelentős az innen származó minőségi borexport mértéke is. Az elmúlt hat esztendőben három alkalommal is villányi bortermelő nyerte el "Az év bortermelője" címet: Tiffán Ede, Gere Attila, Polgár Zoltán munkásságára mindenki példaként tekint. Vissza

Sarkadi Eszter

Sarkadi Eszter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sarkadi Eszter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv