A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

20. századi magyar novellák 1939-56

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

Fülszöveg


Antológia-sorozatunk harmadik kötetében a XX. század közepének novellairodalmából válogattunk. Ezt az időt a meg-szakítottság és a folytonosság különös, egyre erősödő feszültségével lehet jellemezni. Létezett folytonosság, többféle módon is, de sokkal inkább a veszteségek, a szakadások, a törések időszaka volt ez. A vészkorszakban, a háborúban nemcsak az „apákat" vesztették el a korszak alkotói, de a „testvéreket" is. Ahogy Keresztury Dezső fogalmazott Szerb Antal temetési beszédében: „Egy nemzedék színe-javát roncsolta szét a közibük vágó bomba". Az életben maradtaknak nemcsak a gyásszal kellett megküzdeniük, de a Rákosi-kor-szakban újabb, embert próbáló döntéseket meghozniuk, számot vetni szolidaritással, visszavonulással, tiltások tömegével.
így, szerves irodalmi élet híján születtek mégis a remekmívű írások. Távoli, összezárt nevek, régiek és újak: Móricz Zsigmond és Szabó István, Nagy Lajos és Mándy Iván, Déry Tibor és Sarkadi Imre, Örkény István és Sánta Ferenc.
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem