A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Mindenki szakácskönyve

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Holló és Társa Könyvkiadó
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 963-8380-62-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az étkezésekről már annyiszor megírt bevezetők és tudományos fejtegetések helyett néhány jó tanáccsal szeretném kedves olvasóim munkáját megkönnyíteni a konyhában. Ha kevés időnk maradt például a... Tovább

Előszó

Az étkezésekről már annyiszor megírt bevezetők és tudományos fejtegetések helyett néhány jó tanáccsal szeretném kedves olvasóim munkáját megkönnyíteni a konyhában. Ha kevés időnk maradt például a vacsorakészítésre, a tojásételek, a meleg előételek közül választhatunk gyorsan elkészíthető fogást. Segítségünkre ilyenkor ott a kukta, a mélyhűtőben tárolt gyorsfagyasztott nyersanyagok, illetve félkész ételek, máskor esetleg egy rétes- vagy tortalap.
Köztudomású, hogy nem csak drága hozzávalókból lehet jó ebédet vagy vacsorát készíteni, és azzal is mindenki tisztában van, hogy a főzéshez szívre és türelemre is szükség van. Igyekeztem hosszú évek során kipróbált, bevált ételek receptjeit összeválogatni. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető vagy megszokott paprikások és rántott húsok mellett különlegesek is, hiszen egy-egy ünnepi alkalom lehetőséget ad arra, hogy kevésbé ismert, akár egzotikus ételek elkészítésével is próbálkozzunk. Kísérletező kedvű olvasóim bizonyára más fűszerezéssel, különböző változatokban is készítenek az itt közreadott receptek alapján finomabbnál finomabb fogásokat. A jó konyha nem boszorkányság, inkább fantázia és kedv kérdése.
A hozzávalókat egyes ételeknél kanállal adagoltam, mert tudom, hogy egy leves, főzelék vagy húsétel elkészítésekor senki sem veszi elő a mérleget. Meg aztán - a sütemények kivételével - nem is lehet egészen pontos mértéket meghatározni, különben is van, aki a híg levest szereti, van, aki a sűrűt, van, aki kevesebb húst fogyaszt és több főzeléket kíván vagy fordítva. Az elfogyasztott étel mennyisége is nagyon változó lehet, vannak nagyétkű, illetve keveset evő emberek, de ezt minden háziasszony tudja családjáról vagy akár vendégeiről is.
Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
Levesek és levesbetétek 7
Ízesített vajak 32
Meleg előételek 33
Tojásételek 45
Hideg és meleg mártások 50
Meleg mártások 52
Egytálételek 56
Marhahúsok 70
Borjúhúsok 81
Sertéshúsok 90
Belsőségek 108
Háziszárnyasok 115
Vadak és vadszárnyasok 124
Köretek és főzelékek 131
Köretek 131
Főzelékek 141
Saláták 149
Gyümölcssaláták és kompótok l6l
Gyümölcsös csemegék 167
Tészták 174
Főtt tészták 174
Rétesek 183
Kelt tészták, kalácsok 187
Zsírban sült tészták és palacsinták 197
Pudingok és felfújtak 202
Vegyes tészták 213
Torták 228
Aprósütemények 247
Sós sütemények 262
Sütés nélkül készült édességek 269
Krémek 285
Tortakrémek 293
Tortamázak 300
Sodók, habok, öntetek 303
Fagylaltok 305
Hűsítő italok 311
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv