1.034.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Színművészeti Lexikon I. (töredék)

A magyar színjátszás és drámairodalom enciklopédiája/Aágh-Faust

Szerkesztő

Kiadó: Országos Színészegyesület és Nyugdíjintézete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 480 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Fekete-fehér fotókat és színes illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A színművészet általában ősidők óta a nemes szórakoztatás egyik eszköze volt. A magyar színművészet keletkezésének első percétől fogva ezen messze túlmenő feladatok szolgálatában állott. A nemzeti... Tovább

Előszó

A színművészet általában ősidők óta a nemes szórakoztatás egyik eszköze volt. A magyar színművészet keletkezésének első percétől fogva ezen messze túlmenő feladatok szolgálatában állott. A nemzeti gondolat, a hazafias érzés felkeltése és ébrentartása, a magyar nyelv pallérozása és terjesztése, a magyar drámairodalom megteremtése és izmosítása voltak a magyar színművészet azon feladatai, melyekben különbözik minden más ország színészetétől és melyek a magyar színészetet a magyar kultúra egyik legfontosabb tényezőjévé tették. És az ma is.
Amikor az Országos Színészegyesület a közel 150 éves magyar színjátszás történetét, az azzal összefüggő minden művészi, irodalmi, személyi és technikai kérdéssel együtt lexikon formájában összefoglalva, a nagyközönség elé terjeszti, nemcsak magának a magyar színművészetnek tesz szolgálatot, de a magyar művelődés-történet számára is hézagpótló munkát végez.
Örömmel köszöntöm az Országos Színészegyesületet e törekvésében és olyan sikert kívánok e vállalkozásának, melyet e mű jelentőségénél fogva meg is érdemel.

Gróf Klebelsberg Kunó
magy. kir. vallás- és közoktatásügyi miniszter Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék) Színművészeti Lexikon I. (töredék)
Állapot:
9.800 ,-Ft
49 pont kapható
Kosárba
konyv