1.035.010

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari technológia

A vendéglátóipari szakmunkásképző iskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 302 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv néhány fekete-fehér fotót tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A felszabadulást követően a népgazdaság egyéb területeihez hasonlóan a vendéglátóipar is igen nagyfokú fejlődésnek indult. A szakma fejlődése megkövetelte, hogy az eladói munkakört is... Tovább

Előszó

A felszabadulást követően a népgazdaság egyéb területeihez hasonlóan a vendéglátóipar is igen nagyfokú fejlődésnek indult. A szakma fejlődése megkövetelte, hogy az eladói munkakört is szakképesítéshez kössék.
A vendéglátóipari eladó szakmunkás a szükséges szakmai ismeretek birtokában nagymértékben javíthatja a szolgáltatások színvonalát. A szakképzett eladó a vevő kérdésére szakszerű felvilágosítást tud adni különböző ételfélék összetételére, ízhatására, a készítmények tartósságára, a diétás kívánságokra vonatkozóan. Mindezért a vevő hálás, s joggal érzi, hogy jobb kiszolgálásban részesült. Vissza

Tartalom

Cukrászat
Bevezető3
Cukrászüzemi ismeretek7
A cukrászüzem termelő tevékenysége és beosztása7
A cukrászüzem berendezése8
Sütőberendezések10
Hűtőberendezések12
Cukrászüzemi gépek17
Munkaeszközök22
Általános technológiai ismeretek23
Előkészítő műveletek23
A tésztakészítés25
Sütés27
Kikészítési munkafolyamatok28
Félkész termék29
Töltelékek, bevonóanyagok30
Vajkrémek30
Tejszínkrémek32
Tojáskrémek32
Gyümölcs-töltetanyagok34
Magvakból készített töltelékek35
Egyéb töltetanyagok és különleges krémek36
Sajtos, sós, húsos töltetek38
Fondan39
Csokoládé bevonóanyagok42
Tésztafajták gyártástechnológiája, süteménykészítés44
Élesztős tészták44
Dagasztás45
Kidolgozás46
Gyúrt élesztősök46
Kevert élesztősök49
Hajtogatott élesztősök51
Omlós élesztősök54
Omlós tészták55
Gyúrt omlós tészták57
Kevert omlósok59
Forrázott tészták62
Vajas tészták63
Hengerelt tészták67
Felvert tészták69
Kikészített sütemények77
Mignonok77
Torták81
Szeletek84
Roládok85
Tejszínes sütemények86
Desszertek, csemegék87
Marcipános készítmények88
Teasütemények89
Fagylaltok, parfék, pohárkrémek90
A fagylaltgyártás90
Gyümölcsfagylalt keverék készítése92
Tejes fagylalt keverék készítése92
A fagylaltok fagyasztása94
A fagylaltok összetétele96
Tejszínfagylalt, parfait (parfé)98
A fagylaltgyártás és értékesítés tisztasága99
A szabványok szerepe100
Pohárkrémek fajtái és készítésük102
Egyéb készítmények108
Tej, tejeskávé és egyéb kávékészítmények108
Kakaó- csokoládéital készítése111
Teák112
Tejes ételek, sodók, öntetek készítése113
Kevert italok készítése116
Koktélok117
Fizz-ek120
Flippek122
Üdítő italok124
Minőségi követelmények132
A sütemények hibái133
A kávéfőzőgépek és kávéfőzés135
A kávéfőzés különböző módszerei135
Géptípusok136
Krémkávéfőző gépek141
Víznyomásos vagy hidraulikus gépek145
Ismertebb géptípusok147
A kávéfőzés segédberendezései148
A kávéfőzés gyakorlati módszerei153
A kávégépek üzemeltetésénél előforduló hibák155
A kávéfőzők által elvégezhető kisebb javítások157
Csak szerelők által végezhető javítások158
A kávéital minőségi előírásai158
Hidegkonyha
Konyhai berendezések, gépek, tűzhelyek, felszerelési tárgyak és munkaeszközök164
Berendezések164
Gépek164
Tűzhelyek - főző-sütő berendezések168
Felszerelések, edények169
Általános konyhatechnikai ismeretek. Hőhatások171
Főzés, gőzölés, abálás171
Párolás174
Sütés175
Pirítás186
Egyéb konyhatechnikai eljárások187
Aszpikok és különböző kocsonyák191
Hideg és meleg mártások197
Egyéb hideg mártások200
Meleg mártások201
Zománcmártások203
Saláták204
Nyers saláták204
Főtt saláták209
Összetett saláták213
Különleges összetett saláták217
Kevert saláták219
Hagymás kevert saláták221
Tojásételek222
Hideg tojásételek222
Meleg tojásételek226
Szendvicsek234
Meleg szendvicsek238
Hideg töltött főzelékek239
Pástétomok, galantinok, majonézek242
Pástétomok242
Galantinok246
Majonézek248
Hideg halételek, sültek, imbisz250
Hideg halételek250
Hides sültes (húsos) tálak255
Imbisz262
Vegyesfelvágott262
Vegyes ízelítő262
Hideg libamáj zsírjában263
Sonkatekercs263
Sült ételek264
Fritun süthető készítmények264
Rántott főzelékek268
Burgonyák bő zsírban sütve270
Infrasütőn készíthető ételek272
Nyárson sült csirke272
Rablópecsenye nyárson273
Kaukázusi saslik273
Tészták274
Egyszerű és különleges tésztafélék274
Erdélyi kürtőskalács274
Palacsinták sós töltelékekkel276
Csőtészták (makaróni)279
Sós, élesztős tésztakészítmények280
Édes és különleges palacsinták281
Rétesek készítése284
Félkész ételek289
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv