1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Változatok egy bolygóra

amely rendületlenül futja a pályáját a világűrben, miközben lakói azon munkálkodnak, hogy felszínét minél otthonosabbá formálják

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Gondolat Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 272 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó7
A hegyek ostroma11
Hannibal átkelése az Alpokon. Istenek, boszorkányok, száműzöttek. Passió Oberammergauban. A hágóutak országa. Szent Bernát menedékháza. Lavinák. Napóleon építkezik. A Nagy Grúz Hadiút. Utazás a világ tetejére. A perui Oraya-vasút. A nagy alagutak kora. Még nagyobb hőség és még több víz. Hősök. A Mont Blanc átfúrási verseny. A Föld mélyének meteorológiája. Innsbruck, a Brenner-hágó városa. A hegyek feltárulnak.
II. Hajók a szárazföldön42
Országosdi világméretekben. Az érrendszer hibái. Kapuk az Ismeretlenbe. A legolcsóbb országút. Amszeterdam, ahol az utcán hajók járnak. A sellőket megrendszabályozzák. Csatornák keresztül-kasul Európán. Vízi út a Weser felett. Iskola a betonhajón. A Szent Lőrinc vízi út. Tengeri kikötő 814 km-re a sósvíztől. Hogyan emelgetik a hajókat? Vízi út a hegy alatt. A Hamlet-család helsingőri flottabázisa. A diolkosz. Egy csatorna, amit hol kiásnak, hol betemetnek. Ferdinand Lesseps. Utazás Port Szaidtól Szuezig. Hadművelet Közép-Amerikában. Egy dicstelen és egy dicsőséges vállalkozás. A Panama-csatorna végnapjai. Az Ekevas-terv. Zátonyok és egyéb akadályok.
III. Kerékpályák86
Kerekes és kerék nélküli kultúrák. Gördülőpályák isteneknek és királyoknak. Béke a vándorral! A római birodalom útjai. Miképpen fordul jóra a bűnös pénz? A vitorlás kocsitól a felhúzható szekérig. A gőzautomobil. A sínpálya megszületik. Lokomotyv-verseny Rainhilben. A dühöngő vasút-őrület. Gépesített zarándoklat Mekkába. A párizsi taxik megnyerik a Marne menti csatát. Az autózás mechanikája. Utazás az Autobahnon. Korunk vérpadjai. Összkomfortos utak. A pánamerikai autóút hiányzó láncszeme. A vasút nem akar lemaradni. Az autózás automatizálása. Járművek úttalan utakra. Utazás a zsugorodó Föld körül 30 nap alatt.
IV. A kék arcvonal125
Minden dolog ősanyja. Árvízi tudósítás Noéról és Um-napistenről. Hogyan védik a frízek a hazájukat. A Zuiderzee kiszárítása. Látogatás bolygónk legfiatalabb földjén. A tenger elhagyott mennyasszonyai. A Sörgel-terv. Ho-ping: ennivaló mindenkinek. Gyűjtögetés a tengeren. Földművelés föld nélkül. Kincsek a vízben és az alatt. A tenger felosztása. Szent Márk lagunavárosa. A szárazföld belenő a tengerbe. Mesterséges szigetek kormoránoknak. Hold-gyarmat a tengeren. Úton a halember megteremtése felé. Triton kagylója.
V. Minden akadályon keresztül164
A legeslegfőbb hídépítő. Szent utak az Eufrátesz felett és alatt. A tenger megkorbácsolása. Néhány hadihíd, amely bevonul a történelembe. Élet a hidakon. Az erők tudománya. Egy elfelejtett anyag új életre kel. Ahány híd, annyiféle. Szárítókötelek két karó közé kifeszítve. A Tacoma-katasztrófa és tanulságai. Hidak, amelyek nincsenek. A dánok összefoltozzák országukat. A La Manche-terv viszontagságos története. Híd vagy alagút. A hajóféreg példája. A civilizáció újabb akadályokat teremt. Flyover: Repülj keresztül. Utak a föld mélyén. Az igazi csoda.
VI. Az éltető víz209
Beduinok a zuhatagnál. Játék a vízzel. Ősi kutak. A jeruzsálemi sinnor. Egy vízépítő mérnök Kína császára lesz. A Nílus ajándéka. A római aquaeductusok. Megmérgezett kutak. A menekvés helye: a maffia. Vízkészleteink. Csatornák a Marson. Hajsza a szökevény víz nyomában. Modern esőcsinálás. Vadászat jéghegyekre. A "teremtés" legdurvább "hibája" A Nagy Gát és az Abu Szimbel-i sziklatemplom. A termőföld teteme. Támadás a sivatag ellen. Miért kell a hajótöröttnek szomjan halni? Édesvíz a tengerből
VII. Árnyak247
A sárkányok erei. Méretek. Merre folyjék a Golf-áram? Barkácsolás a klímával. A jégkorszakok rejtélye. Viharok, vulkánok, földrengések. Hadművelet Tadzsikisztánban. A föld alatti Szilézia és a föld feletti. Longarone. Egy völgy tündöklése és bukása. Porfelhő Oklahoma felett. Az élővizek pusztulása. A füst nem száll fel. Az öntözött földek betegsége. Örökségünk. Egyenleg.

Sebők Ferenc

Sebők Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sebők Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Változatok egy bolygóra Változatok egy bolygóra Változatok egy bolygóra

A védőborító és egy lap széle kissé sérült.

Állapot:
2.380 Ft
1.190 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
konyv