1.035.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kicsi is szép

Programpontok egy új energiahatékonysági stratégiához

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: DEMOS Magyarország
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 82 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-87649-4-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

2025-ben a világ energiaigénye - többek között Kína és India gazdasági növekedésének következtében - várhatóan 50 százalékkal lesz magasabb, mint napjainkban. Ezzel párhuzamosan egyre fontosabb... Tovább

Előszó

2025-ben a világ energiaigénye - többek között Kína és India gazdasági növekedésének következtében - várhatóan 50 százalékkal lesz magasabb, mint napjainkban. Ezzel párhuzamosan egyre fontosabb tényezővé válik az energia kitermeléséből és használatából fakadó környezeti és társadalmi hatások csökkentése, különös tekintettel a klímaváltozásra.
Mindezzel nemcsak az energiaiparnak, hanem a társadalom egészének - a politikai döntéshozóknak, a jogalkotóknak, a gazdaság szereplőinek, a tudománynak - is komolyan foglalkoznia kell. A környezet- és energiatudatosság ugyanis Magyarországon az európai uniós szint alatt van. A közbeszédben kevés szó esik a fenntarthatóságról, a klímavédelemről, az energiapolitikáról, annak ellenére, hogy az elmúlt években ezek a nemzetközi közvélemény legfontosabb témái közé emelkedtek.
Ezek között is kiemelt súly kap az energiahatékonyság kérdése, azaz a jelenlegi energiafogyasztás racionalizálása és csökkentése. Ez nemcsak az így elérhető anyagi megtakarítások miatt kínál vonzó perspektívát a döntéshozók számára, de a fenntartható fejlődésre épülő és egyre szélesebb körben elfogadott, új gazdasági-társadalmi paradigma egyik fontos eleme is. Az ENSZ keretében működő klímaváltozási konvenció 2007. augusztusi ülésén bemutatott jelentése szerint például "az energiahatékonyság növelésével valódi szén-dioxid-kibocsátás csökkentés érhető el, alacsony költségek mellett." Vissza

Tartalom

VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 4
BEVEZETÉS 8
I. A HELYZET MAGYARORSZÁGON 14
I.1. Stratégiai anyagok 14
I.2. Közpolitikai programok 21
I.3. Értékelések 29
II. ELMÉLETI MEGFONTOLÁSOK 40
II.1. Problémák és megoldási eszközök 40
II.2. Hogyan válasszunk az eszközök között? 42
III. PROGRAMPONTOK EGY ÚJ ENERGIAHATÉKONYSÁGI STRATÉGIÁHOZ 48
III.1. Tanulságok 48
III.2. Javaslatok 5T
UTÓSZÓ - ENERGIATUDATOSSÁGOT - MOST! 82
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv